Tonfisksallad á la Sabster

Du behöver:
- Tonfisk i olja
- Crispsallad
- Körsbärstomater
- Avocado
- Oliver
Rømme (vet inte om det finns någon exakt svensk motsvarighet, men gräddfil går fint)
- Salladskrydda, persilja, svartpeppar, vitlökspulver.
- Citron
 
Gör såhär: 
- Lägg upp ingredienserna på tallriken(svårare än så blir det inte;), och ha gärna med så mycket av oljan till tonfisken som möjligt.
- Blanda till en god kall sås av rømmen/gräddfilen. Använd vitlökspulver, peppar och persiljan. Rör om det hela. 
- Skär en skiva citron (jättegott att pressa citronsaften på salladen när man äter)
- Avsluta med att strö salladskrydda (alt. persilja) över hela salladen. 
 
Alternativt till såsen:
- Fixa enkelt ihop en tonfiskröra, som är sjukt gott i sallad, genom att blanda ihop såsen och tonfisken till en röra. Hur enkelt som helst!
 
Simpelt och barnsligt gott. Jag har en crush på persilja just nu. Dessutom så är det sunt och jag har valt att inte ha med någon pasta eller ris i min sallad eftersom att det är onödiga kolhydrater för mig. 
 

Sanna mina ord.

 
Jag glömmer aldrig vem jag är.

Utsöndra endorfiner

Jag var lite nedstämd och småsur förut så jag bestämde mig för att ta en riktigt lång promenad i solen! Och det gjorde susen för endorfinerna så nu är jag skapligt glad igen! Att komma ut på en lång runda och rensa sina tankar är så himla nyttigt. På hemvägen så köpte jag ingridienser till en riktigt god tonfisksallad som jag gjorde ihop här hemma efter (superenkelt, skriver ut det en annan gång). Snart ska jag hoppa in i duschen så får vi se om jag hinner shoppa kläder (som jag egentligen hade tänkt) idag innan jag och Sandra ska ge oss ut på jakt efter mer inredning till vardagsrummet sedan. Idag ska vi också planera inför lördagens stora fest. Det är mer än vad jag trodde att stå i, att anordna en sånhär fest. Men det kommer att vara värt det! 
 
Min favoritrunda är vid hamnen vid Skillebekk. Och kolla vad vackert det är när vattnet är sådär fruset och disen ligger på...
 

Blondinbella

En blogg som jag har följt i nästan alla år är Blondinbella. Jag tycker att hon har smarta åsikter om mycket (även om vi inte delar samma åsikter om allt) och hon är så sjukt smart. Jag beundrar henne främst för hennes mod och hur driven hon är med alla sina företag. My god, det där är ett exempel på riktig girl power! Heja heja. 
 

I'm in love with...

...this dress! Oh my! [H&M]

Bra dag

Dagen idag:
 
- Träning.
- Kaffe  hos Amanda.
- Ut på ärenden med Amanda.
- Kaffe på café med Amanda. 
 
Bra dag! 
 
Pusshej.

Jag ska fortsätta kämpa.


Utgång

Igår kväll efter jobbet så hoppade jag dirr in i duschen och svidade om. Jag och Sandra  började med lite vin här hemma innan vi drog till Barbera för mojitos och cosmopolitans. Guud så trevligt det var att vara där igen, det var i somras som vi var där sist. Barbera var ju typ vårt stammishak förr. Efter någon timme där så gick vi vidare till Ish för att klubba och möta upp lite annat folk. Jag stötte på ett par bekanta som jag inte har sett på jättelänge, så det var kul! Världen är så liten ibland.
Och jag har bara varit på krogen en gång (för utom igår) sedan nyår. Visst håller jag ändå mitt nyårslöfte bra?:D Att dricka mindre och träna mer. 
När man inte går ut så ofta så blir det banimej extra kul när man väl gör det också. Det var proppfullt med folk igår också så det var nice som fan! Lätt värt bakruset jag har idag hehe...
 
Bjussar på lite gamla partybilder eftersom att jag självklart inte knäppte några igår...
 

Boost

Godkväll!
Jag ska strax lägga mig efter att ha varvat ner i någon timme efter jobbet. Det har varit så sjukt mycket för mig att göra idag. Idag så kom det fram en gubbe till mig på jobbet och sa "jag har suttit och granskat dig en bra stund här och jag måste bara säga att jag beundrar hur du fixar ditt arbete i all denna stress och fortfarande är lika glad mot alla. Du är så intelligent ska du veta. För jag vet hur tufft det egentligen är". De kunderna. De som visar sin uppskattning på den service som vi faktiskt utför. Vi jobbar för att göra kunderna nöjda. Mer av de kunderna än de som klagar på långa köer tack! Tack fina kund, du gjorde ärligt talat min dag. Självklart så sliter jag för att försöka göra varje kund nöjd. Helt ärligt. För jag älskar människor. 
 
Hur som helst så tänkte jag lägga mig nu. Det har varit en lång dag:-) Jag har hunnit med både gymmet och brunch med Amanda innan jobbet idag. Imorgon bitti tänker jag gå en långpromenad i stället för gymmet. Lite variering för att inte tröttna på träning är bra! Det ska vara roligt!
 
Jag och min fantastiska kollega i somras(?):-) Haha dessa fulgula
IKEA-uniformer...

20.02.13

Godkväll mina änglar♥
Idag vaknade jag halv 12 och hade då sovit 15 timmar. OM jag var seg hela dagen sedan? Herregud... Och det har varit hur mycket som helst att göra på jobbet idag. Det är vinterferie, altså sportlov, här i Oso och folk verkar inte göra annat än att dra på IKEA då;) 
Jag har i alla fall varit på bra humör idag! Som jag skrev på facebook; "Idag har jag bestämt mig för att vara på jävligt bra humör". Det hjälper faktiskt att bestämma sig. Vardagen blir så mycket lättare och man släpper allt negativt. Och att solen skiner om dagarna gör det ju inte direkt jobbigt heller:D 
 
Hade inget att fylla ut inlägget med så jag bjuder på denna sommarbild. En glad och 
lullig Sandra och en lika glad och lullig Sabrine! Haha.

Stay strong and fight

 
Jag känner mig starkare än någonsin just nu. Även om det kanske inte syns så är jag starkare än någonsin just nu tror jag. Jag vet att jag kan ta mig precis dit jag vill i livet. Det har jag bevisat för mig själv flera gånger. Och jag blir lika stolt över mig själv varje gång jag inser. Jag vet att jag kan gå långt och vad jag är kapabel till. Man kan så mycket mer än man själv tror oftast. Nu gäller det bara att kämpa och bara fortsätta. Jag tror inte att någon, absolut ingen, har en aning om vad jag egentligen pratar om. Men det är inte det viktiga. Det viktiga som jag vill få fram är att oavsett vem du är. Så kan du. Om du vill. Alla kan. För vissa är det enkare att vandra den långa stigen, för andra är det ett helvete rent ut sagt. Men oavsett vem du är så är det inte omöjligt.
Det är kanske bara att acceptera att det inte kommer att vara enkelt. Kanske till och med en pina på vägen. Men det kommer att vara så jäkla värt det sedan när målet är nått. Livet är inte en dans på rosor för någon. Det måste man också komma ihåg.
 
Love♥

I'm back

Under den här helgen så har jag insett ett och annat. Bl.a. att jag älskar mitt liv som det är och min vardag som den är just nu. Jag har också kommit till insikt med vem jag är. Och jag älskar tamigfan mig.
 
Tack och hej, vi hörs imorgon.

Trevlig helg!

Trevlig helg önskar jag er alla! Jag åker bort ett litet tag och kommer att lämna datorn hemma. Altså kommer inget blogginlägg i helgen att dyka upp. Kanske ni också borde ta en datorfri helg? ;) 
 
Jag bjussar er på denna gamla bild så länge! Puss på er♥

Mina tjejer

Vem sa att man måste vara lyckligt kär för att fira Alla hjärtans dag på bästa sätt?:) I min lilla familj på Jacob Aalls gate som består av mig, Fia och Sandra så är vi så himla gulliga mot varandra och visar uppskattning till varandra. Visserligen gör vi det typ varje dag men idag så kunde jag inte låta bli att köpa varsin semla till mina brudar med en liten ful handskriven lapp i kylskäpet som sa hur mycket jag tycker om dem, så att de skulle ha när de kom hem (vi jobbar ju olika tider). Fia drog btw till Spanien idag för en vecka i Barca (inte alls avis...). Hur som helst så har de tjatat om hur gott det skulle vara med äkta svenska semlor i flera dagar, så jag ville visa min uppskattning med att fixa det. Hoppas att det var uppskattat. I alla fall något i vardagen. 
 
När jag kom hem från jobbet ikväll så satt det en massa söta lappar i kylsåpet "Ät mig" och "ät upp oss" på en massa nyttiga smarrigheter (tusen tack från en hungrig Sabrine efter jobbet). Men det sötaste av allt var nog kollektivpresenten på köksbänken. Massa kul saker där :D Det rosa söta lipglosset var Sabrine-style;)
 
Haha åh vad jag älskar mina tjejer, min familj♥ Det är små söta saker som dessa som sätter guldkant på vardagen.   Sandra och Fia sätter guldkant på min vardag varje dag. Genom att bara finnas där. Bästa brudisar♥
 
Man får ju göra det bästa av sitationen när man jobbar och vardagen rullar på, eller hur? 
Så till alla som klagar på att man är ensam och utan dejt på Valentine's; visa uppskattning till era vänner! Det är också hundra procent kärlek.
 
Haha kul minne, när Sandra Fia och jag var i Bekkestua på långtur i höstas!

Valentine's

Jag önskar en fin Alla hjärtans dag till er mina fina läsare!:) Jag hoppas att ni fångar dagen och visar uppskattning till de ni verkligen bryr er om. Det tänker jag göra lite extra idag.
 
Kram♥
 

13.02.13

Godkväll!
Idag har jag haft ännu en ledig dag (varit lite väl mycket ledig på sistone hähä). Jag startade dagen med träning som vanligt (haha vad wierd att kunna säga "som vanligt) och sedan så mötte jag upp Maria på stan för en lunch. Vi gick till Bagel&juice. Nice fik måste jag säga, jag har faktiskt aldrig varit där förut. Det var lugnt och skönt där mitt i all eftermiddagsrus på stan. 
Sedan drog vi hem till mig så att Maria fick se vår nya lägenhet:) En helt vanlig trevlig dag idag helt enkelt! Whoop whoop. Snart är det dessutom helg! Det är ju redan torsdag imorgon :) 
 
Gammal partybild på mig och vackraste Maria (norskan som är mer svensk än oss alla 
svenskar tillsammans hahaha). Gulle♥

Älskade syster

Detta inlägget ägnar jag åt dig, min fina syster. Idag, den trettonde, så fyller du ju sexton år. Jag minns så väl för sexton år sedan när jag och pappa hade ätit kvällsmat och så ringer telefonen. Jag var fem och ett halvt år. Var det sant? Hade jag äntligen fått ett småsyskon? Var jag äntligen inte endabarnet längre? Och det blev en flicka! Som jag hade hoppats på en syster (haha!). 
 
Så hälsade vi på på BB. Jag minns så väl den fula ankan som jag och pappa hade köpt åt dig. Och sedan när du och mamma äntligen fick komma hem. Vad stolt jag var över att ha en lillasyster! Alla ville hålla i dig, alla mina jämnåriga vänner ville så gääärna klappa och gosa med dig, heeeela tiden.
 
Sedan när du blev lite äldre. Cirka fyra år, så var vi ofta ute och lekte tillsammans. Så fort det hände någonting eller om någon av de större jävliga barnen (haha) var elaka så skyddade och försvarade vi alltid varadra. Vi gaddade alltid ihop oss och käftade tillsammans mot de större barnen. Haha du var en tuff liten fyraåring må jag säga. Riktig syskonkärlek det♥ 
 
Idag fyller du sexton år. Herregud vart tog åren vägen? Min lilla lillasyster är inte så liten längre... (och desto mer gammal känner jag mig haha!). Jag hoppas att du får en toppendag och käkar en massa tårta för mig med! Jag önskar jag kunde vara med och fira dig idag. Men det ska vi ta igen när jag får möjlighet att hälsa på hemma i Trollhättan;) 
 
GRATTIS på 16-årsdagen!!

Energin man får...

...när man har hårdtränat på gymmet en kväll som denna! Det är som att en ny gnista tänds inom mig varje gång jag har tränat. Oerhört bra var det att Sandra tvingade med mig till gymmet ikväll, trots att jag inte hade någon större lust från början. Imorgon bitti så tänker jag traska iväg till gymmet! Niiice...
 

11.02.13

Goddag!
Idag är jag ledig vilket känns helt fantastiskt, såklart! Jag tog sovmorgon ända till elva! Och nu kom jag precis in från en långpromenad runt Frognerparken. Så himla skönt att ha parken så nära nu när vi har flyttat. 
Annars så är det lite fix och trix som står på dagens schema. Bl.a. köpa skruvar (så att vi kan få upp gardinstänger och gardiner här hemma), köpa poletter till tvättstugan (jäklar vad bekväm jag har varit med egen tvättmaskin innan) och handla. 
 
Ja, life you know.
 
Vinterland...

Drömbröllop

Oh my god. Hur fantastiskt hade inte detta varit? Att få gifta sig till häst... Jag hade definitivt inte ogillat om att mitt bröllopsfoto såg ut såhär. Gud vad vackert!

Tiggaren

Jag måste bara berätta för er om en händelse som hände igår. Här om dagen så kastade jag en hel sopsäck med kläder som jag aldrig använde eller kände mig trött på. Jag var lat och orkade inte gå till någon klädinsamling. 
 
Hur som helst så var jag påväg hem från gymmet igår och då såg jag en uteliggare/tiggare på gatan med en lila sjal. Jag kände direkt igen den... "Hey det där ser ut som min gamla.. åh det ÄR min gamla sjal!". Haha, det var så himla snopet. Denna människa hade mina kläder på sig som jag hade kastat i soporna för att jag var lat och inte gick till klädinsamlingen. Skitbra att de kom till användning ju! Jag borde kasta kläder i soporna lite oftare. Det gör nog större nytta...

Inspo


08.02.13

God kväll!
Idag så har jag jobbat. Typ det ja. Jag valde att sova ut istället för att gå och träna innan jobbet imorse. Jag kom hem för en timme sedan och här sitter jag i pyjamas och myser åt att jag är ledig imorgon. Imorgon så ska jag träna och fixa lite här hemma. Jag och Sandra ska nog åka och köpa ett köksbord också (Wooho!!). Sedan så ska vi ha tjejmiddag också, vi roomies, för att fira våra liv och vår nya lägenhet. Jag, Fia och Sandra.
        På tal om att fira in det nya så är inflyttningsfesten spikad den 2 mars i samband med Sandras födelsedag (hon fyller den 3e) här hos oss. Då får vi massa besök från Sverige över helgen och förhoppningsvis så dyker alla bjudna Oslobor upp också! Det kommer att bli hur bra som helst tror jag, ett kalajjs som heter duga. 
 
För övrigt så är jag för tillfället inne i ett litet lyckorus. Det känns faktiskt helt fantastiskt efter en liten mörkare tid! Det går bra nu. Träning, jobb,  dig, våren, resor, fantastiska vänner... ♥
 

Jag klättrar

Det känns lite som att jag är påväg ur min lilla svacka som jag trillade ner i strax innan jul. Jag hoppas verkligen att det är så! Just nu så händer det sjukt mycket i mitt liv, igen, och jag är fanimej på banan! Det slog mig, igen: Fan vad bra jag har det egentligen och vilket bra liv jag lever ändå. Jag borde inte vara annat än nöjd och fortsätta att sträva och sikta mot mål och drömmar. Jag ska dit jag vill.
Det man intalar sig blir sant. Så alla borde intala sig: Jag kan om jag vill.
 
 

Ååh...

Åh härlig sommarbild på mina fina sambos! Längtar till sommaren♥

I'm alive

Tjabba folkens!
Jag och Sandra hänger på donken och surfar för vi har inget internet i vår lägenhet försen på måndag. Tänkte bara kika in här och säga hej och att flytten har gått finfint! Idag ska vi åka till IKEA och handla inredning. Whoop whoop. 
 
Hoppas att ni får en fin lördag och helg! Vi hörs förmodligen på måndag (då komme en tekniker hem till oss och ska fixa så att internet fungerar). :)
 
 
Ha det så länge!

RSS 2.0