Blandväder


Det regnar samtidigt som solen skiner idag. Mysigt.

[Bild: Okänd]

Vardagstjat.

Jomen hej änna!
Livet det rullar väl på. Jag känner mig som en robot som går till jobbet, kommer hem, äter, går promenad, sover, vaknar, går till jobbet, kommer hem, äter, promenad, sover och så börjar allt om igen. Jag har känt mig extremt trött VARJE dag i en månad eller nåt. Jag vet inte vad det beror på ärligt talat? Jag kan somna vart som helst, när som helst om jag inte kämpar för att hålla mig vaken känns det som. Det är jobbigt. Går det inte över så får jag nog ringa läkaren. För sover på nätterna gör jag.

Jag vill ju liksom vara pigg och känna att jag hänger med igen. Snart börjar jag på nytt jobb och då vill jag verkligen vara med i skallen med alla upplärningskurser jag ska genomgå o.s.v! På tal om så har jag mycket roligt att se fram emot framöver! Bl.a. segling i Oslofjorden med mat och dricka ombord och en liten visit till Sverige för att fira Emelie som blir 21! :) Det ser jag fram emot. Jag är också sjukt taggad på Ikeajobbet! Jag tror att det kommer att bli jättebra. Och sist men inte minst så börjar jag verkligen längta till min och Sandras resa i vinter. Det blir Australien, Nya Zeeland, Fiji, Malaysia och Thailand. Jag är osäker på om vi hinner med fler länder, det återstår att se men de länderna är i alla fall de som vi allra helst vill resa till och igenom! Jag tror att den resan kommer att innehålla mycket äventyr;)
En sak är i alla fall bestämt. Och det är att första stoppet blir Australien - Melbourne.


Man vet att Bieber är i stan...

...när man vaknar ur sina dagdrömmar av skrikande brudar på stan, kameror, poliser och flaggor utanför Clarion Royal hotel på väg hem från jobbet.

Justin Bieber 2012


Party like a rockstar

God morgon! Jag har just klivit upp efter en kväll på Aker Brygge med underbart sällskap igår. Jag hade inte tänkt att gå ut men jag blev så taggad när vi satt på takterassen och drack kalla öl i solen att jag inte kunde hålla mig. Det blev en rätt lugn utgång dock, först gick vi till Barbera och sedan vidare till Åpent bar. Mye hyggelig altså!

Idag så skiner solen men det blåser och finns moln på himmlen. Inte alls lika varmt som det har varit:( Men jag antar att kanonväder inte varar för alltid? Det är i alla fall röd dag i Norge idag så jag har långhelg=jäkligt nice! 


BästeMarcus och jag förra helgen!

Euphooriaa

Inatt så var jag verkligen stolt svensk! Jag och Sandra juuublade med våra öl och drinkar när Loreen fick tolvor efter tolvor från de andra länderna i ESC. Gud vad hon är värd det bruden. Hon är ju fantastisk! Äntligen tog Sverige hem det! Nu är allt som det ska vara;) Jag visste det nästan från början. Men visst var det lite konstigt att Norge kom sist av ALLA? Jag trodde ärligt talat att Toji skulle komma bland top 5. Men huvudsaken var ju ändå att vi fick jubla "EUPHOOOORIIIAAAAA" igår kväll.

Efter Eurovision så tänkte vi gå ut en snabbis på krogen. Sagt och gjort. Väldigt passande ringde Marcus så vi drog med Marcus, Elvar, Mia och Pernille till Solli. Ytterst trevligt skaka rumpa till Euphoria.

Idag skiner solen och det är sjuk sommarvärme som vanligt. Ska nog lägga mig på takterassen och sola eller nåt. Tänkte egentligen åka ut till havet men min knepiga kropp strejkar idag av olika anledningar (ej bakfylla nej, jag var ju nästan nykter igår haha!), den säger att den inte mår bra nog för en storutflykt idag. Så jag blir nog nära hemmet så att jag snabbt kan dra till läggan om det skulle behövas. Men det är ju underbart nog att faktiskt ha en takterass?;)
Ikväll blir det kanske grillning med goda vänner i en park.


Nyvaken och osminkad brud.

Wanties from H&M




Jag har ju redan shoppat en massa på H&M idag men jag kan nog inte få nog! De har massa fint inne nu. Dessutom så är jag förälskad i allt som är indianinspirerat. Najsiga mönster och fjädrar i massor! Jag har lite splittad smak i och för sig, men jag har fått lite dille på detta just nu. Det behöver inte vara så mycket, enklare linnen i fina mönster räcker när man toppar med accessoarer.


Summerday

Hej och hå vilken underbar lördag! Jag bara älskar sommar. Jag är inte lycklig någon gång när det är mörkt kallt och vinter ute. På sommaren så mår jag alltid som bäst. Idag så startade jag och Sandra dagen med shopping. Jag fick med mig två underbara kjolar, en härlig tunika och två finfina T-shirtar med mig hem. Även ett pack med öl från Kiwi fick följa med mig! Det är så skönt att man har allt tillgängligt rätt ut på gatan;)

Efter shoppingen så åt jag en finfin räklunch innan hela lilla familjen på Uranienborgveien drog till Fornebu för att lägga oss och steka vid havet. Vi joinade lite folk som Fia känner, trevligt trevligt. Jag tror att jag kommer att bli stekbrun den här sommaren!:) Det är verkligen livet, att bara ligga och pressa vid havet. Sandra, Fia och Johan tog årets första dopp. Jag tänker att varför plåga sig så? Jag tänker absolut vänta till vattnet är mycket varmare!

Ikväll så vet jag inte riktigt vad som händer. Jag och Sandra tänker kolla på Eurovision och heja på Loreen med en varsin öl som de schlagernördar vi är!:) Sedan får vi se.
 

+28 grader

Godkväll mina underbara trogna!
Jag har knappt varit hemma idag. Det är sommar som fan också! Jag har solat hela dagen idag på jobbet (vi är ju ute heeeela dagarna med barnen) och fått snygga converseränder på vristerna. Härligt va?:) Haha. Efter jobbet så ringde Johan och undrade om vi inte skulle dra till Frognerparken och chilla. Sagt och gjort. Vi drog till butikken och köpte jordgubbar och så gick vi till Frognerparken och lade oss på en filt. Efter parkhänget så tog jag spårvagnen till Oslo City-kjöpsenteret och småshoppade lite. Fick med mig trosor, halsband och massa smink med mig hem.

Nu sitter jag och Sandra och kollar på Eurovision-kvalet. Inget bidrag är i kvalité med Loreens, så är det bara:)

Morgonwalk

Godmorgon mina solstrålar!
Jag var uppe för en timme sedan och började gå en 50 minutersrunda PW. Egentligen kunde jag ha sovit en timme längre (börjar inte jobba försen halv tio) men det är så skönt att ha lite tid på morgonen! Nu har jag en timme till godo då jag kan se på morgonnyheterna och blogga;) Att jag har hunnit bränna lite kalorier och fett på morgonen känns asnice! Ska nog ta en runda ikväll också.

Idag efter jobbet så ska jag iväg till IKEA för att skriva kontrakt, fixa personalkort och lämna lite uppgifter. Nice nice, very nice!


Summer

Åh, vilket underbart sommarväder det är nu! Alla är på bra humör och det är 30 grader och vindstilla i solen. Så jaevla deilig da! Jag älskar när all personal bara går och schteker i solen på jobbet medan vi passar på barnen som leker sina lekar. Just nu så har jag världens bästa jobb ju, kunna sola hela dagarna? ;) Dock så är det inte så jättelångt kvar till jag slutar på Gladenga barnehage:(
Jag kommer att börja jobba på IKEA i juli och det känns kul och tråkigt på samma gång. Men ibland så måste man göra beslut som är bäst för en själv. Men IKEA blir nog inte så dumt det heller! Jag har hört att det ska vara bland de bästa arbetsplatserna att jobba på här i Oslo. Hoppas att det stämmer:)

Ikväll så ska jag ta mig en PW då det har blivit lite svalare ute. Det är ju så sjukt varmt och kvavt ute nu. Jag höll på att dö på T-banan i värmeslag! Och inte minst när jag satt på spårvagnen sedan... Jisses.


Herregud vad sliten man ser ut...

Sirkus Eliassen

Min nya favvopartydänga är här...


Jag tycker att musikvideon är lite halvt B men låten är så sjukt bra! Ikke sant?

Kos


Se vad vi fick av våra grannar den 17e maj? Så söta är de!:)

Men nu väntar jag och Sandra in finbesök från Majorstuen! Elvar, Marcus och Pernille kommer över på lite drinkar. Blir säkert utgång senare. Puss på er och hoppas att ni har en trevlig lördagkväll!

19.05.12


Hihi, visst är bilden mysig? Tog den på naturbruksgymnasiet jag gick på när jag gick första året eller något. Jag blir så sugen på att åka ut till någon gård och pussa på en ko nu när sommaren närmar sig. Men jag skulle nästan döda för en hästmule.

Hur som helst så är det en underbar lördag idag. Jag och Sandra hade ställt klockan imorse för att ge oss ut på en powerwalk. Vilket vi gjorde på förmiddagen. Vi promenerade vid havet och segelbåtshamnarna. Så sjukt fint! Jag har även funnit mitt drömhus på Frogner. Riktigt madickenhus!
Efter pw:n så städade vi lite. Jag har även hunnit med lunch. Nu är det LCHF som gäller igen efter några dagars fuskande med kolhydrater. Känns bra att vara på g igen faktiskt. Ikväll så ska jag oh tjejerna dricka lite drinkar här hemma och så kanske vi drar en liten utgång. Lite spontant så får vi helt enkelt se vad som händer. Det är rätt skönt att inte ha dagen eller kvällen planerad.


Fredag 18.05.12

Hej mina vänner!
Jag har just vaknat upp efter att ha stensomnat på soffan direkt när jag kom hem från jobbet. Det vart lite tungt att jobba idag faktiskt även om det har gått bra och hälften av barnen var lediga idag! Igår kväll så blev det 17e maj-fest hos finaste paret Marcus och Elvar efter att ha kikat förbi på lite andra ställen först. Det var hur trevligt som helst! Jag och Sandra drog hem ganska tidigt, runt ett för att båda skulle upp tidigt och jobba idag.

Ikväll så tänker jag inte röra mig ur fläcken. Det blir soffläge hela kvällen! :)


Feiring

Ja Norge firar hårt kan man säga. Jag har just kommit hem efter att ha hängt och tagit en drink på stan med Sandra. Tror att det kommer hem lite folk snart. Men idag är festdagen med stort F. Både för nationaldagen och studenterna här i Oslo! Det är nice stämning överallt och detta är "värre" än valborg och midsommar tillsammans. Kan jämföras med nyår gånger 2? Det är folk o folkdräkter och russdräkter ÖVERALLT och det festas ÖVERALLT. Glada familjer ÖVERALLT. Helt sjukt. Men sjukt kul! Ikväll blir det nog lite fest. Jag ska dock ta det väldigt lugnt med alkoholen eftersom att jag jobbar imorgon. Men det gör inte mig något för med rätt sällskap så blir det riktigt nice i alla fall.

Jag och Sandra hann med en fika tidigare idag också :)







En snubbe på gatan målade otrolig fin konst.


Kungafamiljen vinkar från slottsbalkongen.







[Alla bilder är fotade av Sandra]

17e maj

God morgon folkens!
Jag vaknade 08.20 av mig själv och vad sjukt pigg! Inte illa för att ha kommit i säng vid 5 imorse tycker jag. Kvällen igår var trevlig, vi hamnade på Horgans. Skitnice uteställe alldeles runt hörnet om vårt hus! Så skönt att slippa ta dyr taxi hem.

Idag så vet jag inte till hundra procent vad som sker än. Vi ska självklart fira 17e maj men i vilken form vet jag inte än. Jag tror att det är svårt att ta sig fram på gatan idag. Vi bor ju precis bakom slottet och där är det typ avspärrat idag tror jag? Kungaparet ska ju stå och vinka från slottsplatsen hela dagen. Det ar parader och grejer. Hur som helst så blir det säkert lite vin och så!


Onsdag 16e maj

Hejsan hoppsan Karlsson typ!
Sitter här hemma och försöker bli av med min stress! Jag har känt mig väldigt stressad ett bra tag även om jag mår bra för övrigt. Jag tog nyss en liten powrnap, det hjälper lite. Idag så har jag jobbat. Vart kaos på jobbet men det gjorde inte så mycket eftersom att jag slutade tidigt. Drog direkt efter jobbet till stan för att möta upp Emelie innan vi drog hem till henne för en fika och massa kaffehäng. Åh så fint hon och hennes sambo bodde ute i Nordstrand! :) Lite avis på deras koselige lägenhet!

Åkte hem och handlade dricka inför kvällen +en kebab ute (syndar från LCHF idag), drog hem igen... nu sitter jag här med en kaffe och en drink och ska snart in i duschen. Ikväll är det banimej fest!! Det är ju 17e maj imorgon. Jag har t.o.m köpt hem en norsk flagga för att gå all in!


Bild från min första utgång med gänget här i Oslo i februari då jag
var nyinflyttad och hade massa förväntningar:) Livet leker fortfarande;)

Over my shoulder

Sitter och lyssnar på Over my shoulder med Mick & the mechanics. Den är go den haha!:) Hur som helst så har jag haft en grym dag och jag har varit på så jäkla bra humör! Såna här dagar vill jag verkligen ha fler av. Idag så har jag jobbat på mitt underbara jobb, sedan så drog jag och Sandra ut på ärenden och lite shopping. Vi handlade bl.a. sprit på vinmonopolet. Sedan drog vi till Monki här på vår gata och vad händer inte? Jo larmet går på mig så att de är tvugna att titta igenom mina påsar. Då sa expiditen "Ohja, jeg vet nog hva det aer", så tog hon upp min vinmonopolskasse och tog upp min stora vodkaflaska. "Disse pleier til att ha larm på seg" så tog hon bort en klisterremsa som satt på vodkaflaskan. Haha det pinsammaste på länge!

Hur som helst så ska jag snart sova. Imorgon så ska vi fira 17e maj med dagis och gå tåg och hurra för Norge. Den riktiga 17e maj är ju i övermorgon men då är alla lediga. Det kommer att bli paaarteeey de kommande dagarna (17e maj är som Sveriges midsommar/valborg/julafton/studenten i ett!) ;) Imorgon efter jobbet så ska jag träffa en vän för lite fika. Det passade perfekt då jag slutar redan vid två. Då hinner jag hem i tid för att göra ordning mig inför kvällens bravader. Jag hoppas bara att jag slipper jobba över som idag. Men sånt sker!

Puss och godnatt.


Ekeberg, Oslo









Fin utsikt va? Det är verkligen hundra gånger finare och häftigare i verkligheten! :) Taget från Ekebergsområdet i Oslo med Sandras kamera i lördags.

Love


Tjejer, jag älskar er galet mycket.

Helgstart&veckoslut

Hejhopp!
Idag skiner solen och jag, Sandra och kanske Johan ska på utflykt till Ekeberg (?) för att se på utsikten över Oslo. Jag har varit där en gång förut och utsikten är böand det mest fantastiska jag har sett! Oslo ligger så himla fint i dalen.
Igår så hade Fia med sig räkor och musslor med sig hem från jobbet (mängder!!) så vi lagade gemensam middag igår allihopa. Jag, Sandra, Johan och Fia. Fia lagar gudomliga grytor och såser! Hon borde bli kock på riktigt. Vi lagade lite plockmat och Fia gjorde två olika grytor. Det var sjukt nice! Till maten fick det bli vitt gott vin för min del. Vi gjorde även en LCHF-dessert (schokladmousse och grädde). Vi hade det jättemysigt med stearinljus och stämningsmusik ;)

Efteråt så följde jag med Johan och hans grabbar till Marcus och Elvar på förfest innan vi drog ut. Jag hade inte tänkt gå ut egentligen men trevligt sällskap och lite fest fick det bli!


Skala, skala räkor...

Fint modellande

Jag vill hissa Oslo City kjøpesenter för detta:





Feel good.

Livet är jäkligt nice just nu. Just för att jag är på så sjukt bra humör och för att jag äntligen är igång med LCHF-metoden och för att jag trivs så fruktasvärt bra på jobbet och för att jag är sjukt nöjd med mig själv och för att jag älskar mina vänner obeskrivligt mycket och för att jag älskar Oslo så himla mycket. Vem orkar bry sig om små problem som dyker upp i vardagen och gå in i väggen för det? Inte jag i alla fall! det regnar som in i helvete idag men jag är glad ändå!

Puss!


LCHF

Idag är sista dagen då jag får äta kolhydrater, dvs. ris, pasta, potatis, mjöl o.s.v. för imorgon så startar jag med LCHF-metoden tillsammans med Johan och Sandra:) Ska faktiskt bli skönt och det jag älskar med den kosten är att man får äta hur mycket feta såser man vill till maten (=beasåsen in my heart!!!). Det enda man gör med dieten är att ta bort kolhydrater. Enklare än så blir det inte? Jag hoppas att det är lika effektivt på mig som på alla andra osm har testat bara! Med LCHF-kost och massa motion och träning så ska det nog göra susen! Jag kan inte komma till Australien och Asien i vinter och se ut som en gris så det är bara att köra igång haha!

Jag ska försöka att uppdatera er om hur det går på vägen. Kanske borde ordna en egen kategori för det där jag kan tipsa om recept, uppdatera och hissa och dissa o.s.v?

Hund?

Jag har gått i funderigarna på att skaffa mig en hund. Dock inte försen efter att jag har varit ute och rest såklart! Men efter så hade det varit nice att ha en fin hund här i Oslo. Jag har en liten dröm om att skaffa en riktigt fin kungspudel. De är så sjukt vackra tycker jag. En stor svart kungspudel. Men en liten hund i stan är också nice, typ vanlig pudel. Pudlar fäller inte och de är väldigt lättdresserade. Det skulle passa mig perfekt! När jag har tiden och är redo så ska jag skaffa mig en pudel! :)


Bild.

Usch

Usch för festande. Så känner jag idag. det har blivit sjuktligt mycket fest och party på sistone. Jag har liksom levt lite i dimman. Nu är det dags att komma ner på jorden igen. Gårkvällen blev kaotisk för min del med utskällning på Stravinskys personal som inte visste vad service var. De sjabblade bort mina saker som jag hade hängt in i garderoben och jag fick ingen hjälp på flera timmar och de skyllde på att jag hade tappat bort min bricka eller inte ens hade något hängandes i garderoben (de tappade min bricka när de tog flera brickor samtidigt av mig och de andra). Men ack så skönt det är när man har rätt och personalen bönar och ber om ursäkt och välkomnar mig tillbaka. Jag kan säga att Stravinsky är det SISTA stället jag sätter min fot på här i Oslo. 

Hur som helst så slutade kvällen bra med vänner som muntrade upp mig. Här sitter jag idag med yrsel och väntar på att min familj ska komma på besök. De är söta och säger att de saknar mig så de åker ända från Trollhättan för att besöka mig :) Gulligt va? Självklart har jag gjort en liten beställning på saker som jag behöver ;) 


Sorry for partyrocking.


Nice lördag

Denna lördag har varit perfekt! Jag och Sandra klev upp tidigt och startade dagen med en morgonmotionsrunda! Det var det skönaste på länge. Att vakna och inte vara bakis (det lär dock ändras till imorgon för det verkar som om det blir fest ikväll). Sedan drog vi hem och gjorde oss i ordning och drog ut på stan en sväng. Vi lunchade ute och tog sedan T-banan upp till Sognsvann och andades natur och sjö lite. Dagen började mulet men omvandlades till sol vilket passade perfekt då.

Nu har jag just käkat middag. Ikväll blir det nog hockey och öl +utgång med Sandra, Johan och Emil tror jag.





Myskväll

Tjohej!
Ikväll blir det soffhäng och chips med brudarna i läggan. Jag tänkte faktiskt dra med grabbarna och dricka öl och se på hockeyn (Sverige-Norge) men orkade inte till slut. Men vi har det superkoseligt här vi tjejer :)

I helgen så ska jag motionera och göra lite nytta både när det gäller mig själv och ärenden/saker som behöver fixas. På söndag så får jag besök hemifrån, trevligt!

Puss.



Inte ikväll...


Psyk


Godkväll! Jag, Sandra och Johan har just kommit hem från en utställning på Stortinget som vi drog med Emil direkt efter jobbet. Utställningen var det Fia som tipsade om och den handlar om psykriatihistorian.  Mycket intressant. De hävdar och vill framföra att hela världens psykriativård är historians största bedrägeri som byggts på läran om rashygien o.s.v o.s.v. Dock är jag mycket spekptiskt till hela utställningen som hålls av organisationen CCHR som stöds av scientologikyrkan. Som Johan sa så kan man ju lika bra ordna en utställning med filmer som hävdar raka motsatsen.

Jag hade tänkt ta en promenad för att röra på fläsket lite nu på kvällen men klockan blev så mycket och jag ska försöka att prioritera min sömn först eftersom att sömnen faktiskt verkligen är A och O. Och imorgon är det fredag TJOHOO.


Goodmorning

God morgon god morgon!
Jag sitter med min dagliga dos kaffe i handen och chillar lite innan jag ska sticka till T-banan. Det är så skönt att gå upp tidigare än man brukar bara för att få den stunden på morgonen. Idag verkar det bli en underbar dag så solen strålar och det redan är varmt! :) Livet är nice.

Puss, ha en bra dag!


Flora by Gucci


Det är kärlek. Jag föll...

Onsdag 2 maj

God eftermiddag mina kära!
Idag har jag haft en helt underbar dag på jobbet med schtek i 30 grader och glada ungar. Love it. Jag kom hem för en stund sedan och sla slänga i mig lite käk. Idag så blir det promenad/PW boom! Jag har inte motiinerat på nästan två veckor tror jag = ångest. Nu är det tillbaka till verkligheten som gäller efter att ha levt på rosa moln lite för länge.
Dessutom så är det ju snart helg igen efter en kort arbetsvecka. Det gör mig på lite extra bra humör! Och snart är det 17 maj och det är galet här i Norge. Tror att de firar sin nationaldag som om det vore jul. Det borde Sverige också göra?


Yes, ser helt förjävlig ut igen. Det märks att vardagen är tillbaks ;)

Back


Godkväll! Idag så har lilla familjen och lite folk bakishängt på takterassen och solat +smuttat på vin. Det är fanimej livet! Sommarvärme strålande sol och stek! Igår så blev det utgång till Åpent bar på Aker brygge (igen) med trevliga människor! Mycket trevlig kväll. Imorgon bitti är det back to work som gäller efter en riktig långhelg. Vardagen sätter igång igen. Det behöver jag även om det inte är jättefrestande just nu. Jag har verkligen levt och lekt livet lite väääl länge nu;)

Puss på er!

RSS 2.0