Helgen i ord

Vin. Champagne. Vänner. Trevliga människor. Utgång. Fest. Falafel. Spanjorer. Bakfyllehäng. Sola. Takterass. Schteka. Öl. Aker brygge.

Jag har haft en nice helg!

Långhelg inledd

Jag passar på att hålla bloggen lite levande i alla fall. Lilla familjen har just städat lägenheten och nu sitter vi och inväntar Fia som flyttar in hos oss idag. Ska bli riktigt kul med en ny brud i familjen!
Igår så blev det en liten utgång med trevliga folk! Jättetrevlig kväll verkligen:) Vi får väl se vad kvällen idag har att bjuda på. Det lär nog bli utgång.


Köss.

Hej livet

Jag är så taggad på livet! Även fast det regnar floder idag. Även om det är grått på himmelen idag och även fast det är kyligt ute och jag har blivit förkyld.
        Jag älskar mitt liv i Oslo och jag tror att jag bosätter mig här föralltid. Jag ser fram emot Asien i vinter och känner lyckan och pirret komma smygandes sakta men säkert... Jag har fått höra att jag snackar näst intill flytande norska (vilket känns "yay!" för mig eftersom att jag verkligen har ansträngt mig). Jag överlever denna månaden också. Sommaren är snart här. Det är långhelg i helgen. Det är fest i helgen. Elräkningen blev billig denna perioden. Jag har världens finaste vänner. 
Allt detta är väl inte fyskam ändå? 

Jag kom hem från mitt fina fina jobb för en stund sedan. Tänkte försöka laga middag snart och senare så tänkte jag ta en promme med Sandra. Ska föröska att handla mat också. Jag är sugen på att handla fisk så att jag kan laga deiliga fiskrätter här hemma!


Inte alls sliten dagisfröken eller så...

The karate kid


The karate kid med Jaden Smith och Jackie Chan är en jäkla skön rulle.
Och jag skulle verkligen vilja adoptera lille Smith! Han är drömsonen, helt klart. Mitt hjärta smälter för ungen.


Tisdag

God dag mina underbara!
Idag har jag jobbat tidligvakt vilket jag älskar! Älskar att börja aptidigt på morgonen och komma hema redan kl15.30. Då känns dagen liksom mycket längre!

Jag har just fått lön och det ska jag nog fira med en glass. Jag hade planer på att sätta mig och sola ansiktet på takterassen men så försvann solen... Haha!



Helgen

Jösses vilken helg jag har haft!
Den mest klockrena på länge. I lördags så gick på ut på krogen och skakade rumpa. Den kvällen slutade med lite gayklubb och donken samt att vi hittade en psykopat i slottsparken som ledde till polisförhör och ett jävla drama inne på slottsvakternas kontor. Det är inte varje dag man hänger med dem och blir bjuden på kaffe. Haha, tur att de är mina grannar ändå!;) 

Igår så var jag, Sandra och Emelie på upptäcksfärd i Oslo så att Emelie fick se stan lite. Jag har haft en kanonhelg med kanonmänniskor!:) Kan inte bli så mycket bättre. Snart ska jag kila iväg till jobbet. Det är ny arbetsvecka med en jäkla massa nya möjligheter!

Snodde några bilder av Emelie som hon har tagit under helgen:
 




Vid tinghuset är det fint med massa rosor just nu. Det är reportrar och
människor överallt om vardagarna nu när Breivikrättegången hålls.


Urspår

Tjohej vad jag inte är pigg! Sliten som en gammal  råtta är jag. Jag har blivit för gammal för vilda partynätter... Igår så bestämdes det att lilla kollektivet skulle ta en lugn ölkväll hemma. Vi bjöd över lite folk. Mycket trevligt! Ölspel och nice musik gjorde snabbt att den lugna kvällen övergick till totalt urspår. Kvällen slutade med en vild utgång, drama och efterfest. Precis som det ska vara tror jag? ;)

Jag har knappt sovit en blund inatt. Om ca en timme så anländer Emelie till Oslo! Det måste ju tjejtrion fira med utgång! Så snart är det på't igen. Jag är så otaggad som man kan bli just nu men efter en grogg så ska nog även det ordna sig! :)

Puss på er.

Katschiiing

God kväll!
Idag så har jag haft en otroligt härlig dag! Mitt tioveckorsvikariat på Gladenga började idag och det var så gott att vara tillbaka! Jag trivs med alla barnen och perosonalen som var glada att se mig idag. Det är härligt när man får kramar av både vuxna och barn när man anländer till jobbet:) Idag så var vi på tur till Majorstuen med barnen för att gå på bio. Det var ytterst spännande vill jag lova;) Speciellt att ta T-banan haha. Alla barnen var jätteförväntansfulla. Annars så har vi bara myst i det fina och varma vädret idag.

På lunchen så fick jag ett samtal om att jag fick ett jobb på Ikea som jag har sökt vilket var väldigt kul! Så efter att jag gjort mina tio veckor på Gladenga så kommer jag att börja jobba på IKEA. Känns faktiskt awesome! Jag känner hur resekassan kommer att klirra. Jag har så mycket att se fram emot detta året och till vintern. Jag längtar så att jag dör till första biljetten till Asien är bokad. Och jag längtar efter känslan jag kommer att ha när jag kliver på första flyget och vet att jag inte kommer att uppleva något annat än äventyr på många månader.

Ordet hen

Jag blir arg bara jag hör ordet hen. Det kommer aldrig att vara ett ord i mina ögon. Tydligen så ska man införa ordet hen i svenska språket (eller har man redan gjort det?). Hen är ett samlingsord för han och hon. Man ska tydligen inte göra skillnad på han och hon. Det måste heta samma. Man ska inte säga han eller hon utan hen. Jaha tänker jag. Men är inte kvinnor och män olika då!?!? Jag blir så jäkla trött på denna jämställdhetshysterin. Sverige kan inte vara hundra procent jämställt för att vi är inte lika. Många förskolor i Sverige har även börjat att jobba efter detta Hen. Ska nästa generation säga hen till allt?

Om svenskan ska ha det ordet för denna patetiska anledning att det inte ska vara någon skillnad på han och hon så måste man införa många andra saker i samhället också. I så fall så borde det inte finnas olika omklädningsrum för de olika könen på badhusen och kanske borde man t.ex. slå ihop dam och herrlandslaget till ett lag? För vi är ju lika, inte göra någon som helst skillnad. Jag blir så jäkla irriterad.
Är det så värt att lägga energi på hen? Varför inte i stället lära nästa generation att använda han och hon flitigt i stället?
- Jag har en vän som är brandman.
- Jaha, vad heter han då?
- Det är en hon och hon heter Lisa.

Är inte det mer jämställt i så fall?

Ähh, jag tror att jag etablerar mig i Norge för alltid. Då kan mina barn växa upp i ett samhälle där man säger han och hun;)


Starkare


Saknaden växer starkare. Efter hästlivet. Jösses, jag trodde ärligt talat inte att jag skulle sakna det såhär fort efter att jag lade av. Jag saknar att slita, ha träningsvärk, bli avkastad, skita ner mig och jag saknar att ha det omkring mig hela tiden. Hästvärlden är verkligen en värld för sig. Och det krävs tid och kraft. Det jag saknar mest egentligen är nog att brinna för något. Mitt hjärta brann så oerhört starkt för detta. Det var det enda jag verkligen lade ner min själ på. Jag hade drömmar då. Och de var höga.

17/4-12


Tjohej, nu varvar dagisfröken Sabrine ner framför datorn och följer nyheterna om Breivik-rättegången på tvn. Han förtjänar inte dödsstraff, han förtjänar riktig jävla tortyr. Att få ögonen utskurna, att få fingrnarna avknipsade, att få k**en avhuggen o.s.v...
Idag så har det varit en riktigt bra dag på dagis med fina barn! Söta barn som har blivit kjaerester och planerar giftemål, söta halvsvenska barn som gör sig till och snackar svenska så fort jag pratar till dem (kul när jag svarar på norska när de snackar svenska haha!) och söta barn som gillar att kramas:) Så mysigt så!
Jag kanske ska ut på motionsrundan senare. Får se vad klockan blir. Jag är sjukt trött just nu.

På g

Hejsan kära!
Jag är på g igen. Med vardagen, med livet. Jag får säga till mig själv att sluta deprimera ner mig och oroa mig för saker och bara köra. Det som sker, det sker. What to do?
Jag kom nyss in från en intervall/pw-runda med Sandra. Vi har en runda som vi alltid kör nu. Hela Uranienborgveien upp och vidare till Frognerparken där vi kör parken runt +trapporna och så samma väg tillbaka hem igen. Perfekt såhär på kvällskvisten! Och mina nya reebok är så jäkla sköna. Bekväma skor är verkligen A och O. Man kan få problem med hela kroppen om man inte har rätt skor för att man t.ex. trampar fel, spänner sig omedvetet o.s.v.

Puss!


Pyjamashäng igår...

När regnet faller

Nu när jag jobbar på dagis så har jag insett att jag behöver ett par gummistövlar. Jag skulle inte tacka nej till dessa tre par från Hunter! Skulle vara en fin present;)



Du är saknad


Altså jag saknar denna bruden oerhört mycket. Fina Sandra L.

Hej du


Vem är jag? Jadu, jag har inte en jävla aning. Jag är bara en vanlig brud som har tappat bort sig själv lite. Hähä.


Grått nu

God eftermiddag.
Ursäkta så jävla mycket för den kassa uppdateringen. Jag menar det.

Jag har tyvärr inget intressant att komma med idag. Mår inte jättebra just nu. Känner mig nere, grå, tom... Bläh.

Nåja! Jag hoppas att ni har haft en bra vecka hittils! :D

Puss.

Mitt blomma


I helgen så kanske den här bruden kommer på besök! Jag längtar och hoppas!! Emelie mitt hjärta
mitt fina blomma. Jag tror att partysonny (ninen som våldtar Emelie) hakar på också;)


Back in Oslo

Då var man tillbaka i Oslo! Min helg har varit fantastisk och jag har verkligen haft galet kul. Men det är också otroligt skönt att vara tillbaka hemma. Oslo känns verkligen som hemma nu. Jag tvekar starkt på att jag kommer att bo i Trollhättan igen. Det är mysigt att åka hem dit ibland, då och då:) Jag älskar att kunna vara anonym som man kan i en större stad. Jag ogillar när alla känner alla och alla kan allt om alla.

Idag så har jag fikat med Natalie på Strandgatan. Himla mysigt var det att träffa henne igen! Hon har just kommit hem från Tjeckien är hon har gjort praktik, nice!
Sedan så kramade jag på Emelie och hennes vovve en stund innan hon körde mig och Sandra till Uddevalla där vår buss till Oslo går ifrån. Och här sitter vi nu, jag och frugan. Åh, jag glömde nämna att jag shoppade lite smått och gott idag efter fikat också om det nu är någon som vill notera det... Jag har shoppat en del i helgen ändå. Bl.a. nya löparskor, strumpor, tröja, smink, badrumsartiklar, underkläder, vardagsskor (de är så jäävlans snygga, gjorde värsta kapet!!), mer smått och gott...

Imorgon är det tillbaka till vardagen som gäller igen. Efter en veckas lefighet från jobb så känns det tufft. Men det ska bli väldigt skönt också!:)


Utsikt från vår takterass som jag älskar. Där ska jag sola mycket i
sommar.

Matkoma

Pappa lagar verkligen världens godaste mat! Han är mästare på tunisiska rätter. Fyf*n vad gott! Jag sitter i matkoma på soffan och smälter maten.

Senare ska jag åka bort till Emelie där vi ska ha myskväll och snacka skit och skratta åt gårdagen:) Det ska bli mysigt! Jag försöker att övertala Emelie att flytta till Oslo. Då hade jag haft mina två fruar på ett och samma ställe. Det hade blivit så mycket enklare för mig hihi!


Mina favoriter schteker på Butler's! Hur snygga är inte dessa brudar?
Nästan för snygga för mig änna!

Påskdagen

Dagen igår:

Det blev påskmiddag med mamma och syrran hos mormor. Supermysigt att träffa söta lilla släkten igen!
Åkte sedan direkt från mormor till stan och mötte upp mina favoritbrudar och frugor Sandra och Emelie för att sedan dra på förfest hos André. Förfesten innebar smällare från grannar och polisbesök i lägenheten samt falska anklagelser. Nåja, jag skrattade så att jag dog åt det eftersom att vi skämtade om polisen precis när det knackade på dörren. Jo det var såhär att polisen sa att de hade vittnen som sett oss kasta påsksmällare genom fönsterrutan. ??? Haha, jaha tänkte vi och ryckte på axlarna. Givetvis beter vi oss som folk och använder inte ens smällare.
Det blev utgång till Butler´s. Butler´s är ett himla trevligt ställe får jag säga! Jag hade galet roligt och trillade in genom dörren runt halv sex imorse. Självklart så glömde jag att ta bilder...

Men här är ett par bilder på mig och syrran hos mormor igår:



Långfredag

Onsdag kväll
Anlände till la Suéde.

Torsdag
Shoppade.
Fikade.
Lunchade på pappas restaurang.
Var bjuden på middag hem till Felicia.
Middagen blev till fest som blev till utgång med tre sjukt sköna brudar.
Träffade kändisar på krogen som var glada att se mig och jag dem.

Idag
Har shoppat med Emelie.


Nu är jag å trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag funderar på att sova en stuns på soffan. Ikväll så ska jag äta middag med mamma och syrran och se på film och bara mysa :D


Väskorna


Hejhopp. Jag har nästan packat färdigt min väska(or)! Jag är sämst på att packa. Jag packar alltid för mycket och tänker alltid "ifall att". Jag har försökt att inte göra det den här gången men det hjälper inte. Det blir altlid mer och jag tycker att jag behöver hela min garderob med mig till Trollhättan över påskhelgen. Jaja. Såhär kul har det i alla fall inte varit att åka till Trollhättan förut :D Det ska bli en riktigt grym helg.

Laddar Trollishelg

God kväll. Eller kväll, natt typ?
Jag har just packat lite. Imorgon kväll så drar jag och frugan till Trollhättan och firar påsken där :D Jag kommer tillbaka till Oslo på måndag kväll så det blir en liten minisemester! Hemma i lilla trollis så ska jag träffa vänner och familj och bara ha det trevligt! Jag serjättemycket fram emot långhelg i Trollhättan! På lördag så blir det dessutom brakarutgång!! Barrunda i trollis kommer att äga :D Ska bli riktigt skoj att träffa folk man känner och andas lite hemmaanda igen.



Jag är dessutom jättetrött nu. Ska bli skönt att sova snart. Jag har sovit lite dåligt de två senaste nätterna och idag så har jag dessutom pratat i telefonen HEEELA dagen och svarat på 30902498 mejl typ. Jag har nog aldrig varit så populär haha ;)

Vi hörs mina fina!

God gärning

Idag så skulle jag och Sandra jogga. Så kom vi till Frognerparken och hittade en mobiltelefon på marken. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med den. Så vi tog första bästa kontakten i kontaktlistan och skickade ett sms och berättade som det var. Att vi hade funnit den där telefonen och att personen som fick smset kanske kunde kontakta ägaren på något sätt. Sedan så ringde det och vi förklarade allt till den här personen. Så lyckades hon ringa upp ägaren på Skype, så kom han och mötte oss på bron i Frognerparken. Han blev överlycklig, givetvis. Det känns bra att ha gjort något gott. Jag tror på karma. Det gör jag. Jag tror också att en viss annan person som har gjort något väldigt illa mot mig, Sandra och Johan idag också kommer att få smaka på sin karma en vacker dag, eller i nästa liv. Han kommer att bli, som Sandra sa, en grönsak i nästa liv.

Puss på er. Remember: Be nice.

Monday it is

Tjabba änna!
Idag så är jag ledig. Det är ju aldrig mycket att göra på dagis runt påsk, de flesta åker på semester... Hur som helst så har jag haft en go dag hittils. Jag och Sandra har varit i Lambertseter för att Sandra skulle på arbetsintervju på ett café där. Sedan så drog vi till Aker Brygge och käkade lunch innan vi drog hem för att tvätta. Nu vädrar jag min lilla resväska som stank plast typ? Usch, jag vill ju inte att mina kläder ska stinka plast när jag kommer till Trollhättan över påsk! I värsta fall så får jag väl finna någon annan lösning för min weekendpackning om inte lukten försvinner. Hur kan det ha blivit så? Haha.

Senare så ska jag och Sandra intervallträna. Vi funderar på att jogga till Bygdöy. Det tar nog två timmar minst? Haha. Men det behöver jag. Jag åt glass förut;)


[Bild: Sandra]

Happy time





Bilderna är lånade av Sandra och är från en fest i vintras. Jag saknar verkligen Nina, Heidi och Malin! Tre sjukt fina brudar som jag lärde känna här i Oslo i vintras. Vi var ett sånt gött gäng allihopa, jag brudarna och besteJohan. En sjukt fin brud värd att nämnas är även min älskade bästa fru Sandra. Tjejen som jag lånar de flesta bilder av nu för tiden. Tjejen som jag bor ihop med, tjejen som jag delar säng med. Tjejen som gör min vardag ljus när den är mörk. Okej, det låter som att vi är förlovade. Skulle jag vara lesbisk så skulle jag vara jättekär i Sandra tror jag. Hon är min sjukt fina vän.

Besök hennes blogg och följ den här: sandrapandra.blogg.se

Fint att ha


Från Bikbok.

RSS 2.0