Ljuset

Jag är lite glad. Trots att jag är dödssjuk och är halvt döv och öronen smärtar... så är jag ändå på bra humör. Jag ser ljuset. Det gör jag. Trots för höga räkningar för min ekonomi och små bekymmer här och där, så ser jag ändå att det kommer att lösa sig. Jag har människor runt omkring mig som stöttar mig. Hur skulle jag leva utan dem? Och jag är en jävel på att överleva svackor. Det har jag lärt mig om mig själv. Jag är egentligen en jävel på att lösa problem. Eller jag har blivit.

Just nu så spelar jag Maggio och Hoffmaestro i lurarna och chillar. Smuttar på en apelsinjuice, bra för halsen när den är riktigt jävla kall. Jag och Sandra har varit ute på ärenden som måste göras trots att vi är sjuka. Vi var en sväng på Badebakken barnehage också. Barnen kom och ville krama mig och sken upp som solar när jag visade mig. Det gör det ännu mer sorgligt att jag faktiskt kommer att lämna Badebakken om en tid. Man fäster sig verkligen. Jag har ju bara vikariat där. Så det blir till att börja ett nytt jobb sedan.


En annan dag när solen sken.

Crackmonster

Altså fyfan. Ni ska bara se hurfan jag ser ut just nu. Jag ser ut som ett crackmonster. Och svullen hals. Assnygg verkligen! Idag så fick jag sjukskriva mig. Jag tänkte gå till motsvarande vårdcentralen här (legevakten). Men när jag kollade upp priserna så tänkte jag "Jag får boka biljett till Sverige idag". Men eftersom att jag är skriven och folkbokförd här i Norge så får jag betala 1600 kr för vård i Sverige om det inte är akut. Det sög ju lite. För att man ska få rimliga priser i Norge så måste man skaffa sig en fastlege, en läkare som blir ens fasta läkare. Så det ringde jag och gjorde idag. Dock har jag inte min läkare tillgänglig försen i nästa månad. Så nu sitter jag här hemma, sjuk och med svullna körtlar och ont i öronen. Och kan inget göra för att jag vägrar att betala tusenlappen för bara ett besök hos legevakten.

Nåja. Livet ska nog gå med vinst för mig också någon gång. Jag hoppas att ni har klarat er från alla sjukdomar i alla fall.

Puss på pannan.

Home


Love JC

Jeffery Campbell. Kärlek änna.




Vilken av dessa underbara Jeffery Campbellskor är din favorit? Jag älskar verkligen alla men nr 2 (apnice rymdmönster!) och 6 (jag har verkligen förälskat mig i glitter) toppar nog enligt mitt sinne men även den metallblå är ju sjukt lovely.

Sjuk


Usch för att vara sjuk. Jag har inte varit riktigt frisk på en månad. Förkyld, feber till och från och nu börjar öronen också. Okej, nu ska jag verkligen anstränga mig för att bli frisk! Jag ska dricka te med honung och bara vila idag. Det har ju inte blivit att jag har orkat vila upp mig tidigare eftersom att jag aldrig blir frisk. Vem vill vila i en månad? Jag vill kunna andas normalt igen och jag vill slippa feberfrossan på nätterna... Jag vill slippa halsont och jag vill kunna känna dofter igen!

Jag ska ladda för en ny arbetsvecka. Tjoho typ.

Soliga lördag

Hejhopp!
Idag så har solen varit framme hela dagen och det har varit fantastisk vårkänsla hos de flesta tror jag!:-) Jag följde med Sandra på hennes shoppingtur lite här och var i Oslo. Först gick vi på vår gata, sedan tog vi T-banan till Storo och till sist åkte vi tillbaka in till centrum och sprang omkring där. Jag tror att min lilla fru är nöjd med sina inköp av både kläder och telefon! Själv så sparar jag på mina små kronor just nu. Räkningarna kommer först;) Vilken tur att jag får lön två gånger i månaden!

Ikväll händer det inte så mycket tror jag. Jag har bestämt mig för att ha en jävligt lugn helg. Ska nog se melodifestvivalen på svtplay och feta mig med chips och cola. Det blir finfint det!

Puss.



Gulliga Sandra idag :)



..Och gulliga Sabrine *host* efter hemkomst...

Bounce

Haha Sandra, den här lägger jag upp bara för dig...

Just nothing.

Jag är otroligt sliten och har ont i ryggen. Det blir en hemmakväll idag. Men det känns otroligt skönt! Egentligen är jag lite sugen på fest. Men nä. Det får vara nog ibland. Ibland så måste man tvinga sig att vara hemma och göra ingenting.


Bild på mina fina brudar från förra helgen:)

Våren


Våren är på väg och det känns i hela luften! Idag åkte tunna skinnjackan på vill jag lova. Det är sjukt varmt för att vara februari! Men snart är det ju faktiskt mars. det närmar sig sakta med säkert. Härligt som attan!
Idag så har jag och Sandra varit ute på ärenden hela dagen här i Oslo. Jag tror att vi båda är ganska trötta nu. Jag har lite feberfrossa. Typiskt. Men mig gör det inget för imorgon är det fredag och löning! :D Räkningar ska betalas och brallor ska shoppas för slantar som förhoppningsvis blir över... Härligt!

Öppna er

Vi människor måste verkligen lära oss att vara lite mer öppna mot varandra. Imorse när jag väntade på bussen och skulle till jobbet så kom det fram en tjej till mig och hejar på sättet som om vi verkligen kände varandra. Hon frågade mig hur läget var och sedan satte hon sig bredvid mig på bänken. Jag tänkte direkt att varför kan jag inte placera henne, känner vi varandra? Sedan säger hon bara "Vi åker den här bussen varje morgon vi" på sin charmiga norska. Jag svarar "Jaha", ler lite och tystnar. Jag tyckte till en början att det var konstigt att hon pratade med mig bara sådär random. Men sedan frågade hon mig om jag skulle till jobbet och vad jag jobbade med och sedan så var vi helt plötsligt inne i en konversation om allt och inget. När bussen kom så log hon bara och satte sig bredvid sin vän som redan satt på bussen.
Ögonblicket som hon började prata med mig fick mig att tänka något i stil med "Vad vill hon mig egentligen?" men sedan så kom jag på mig själv. Varför är det så konstigt att prata med en främling? Jag tycker att vi borde vara lite mer öppna! Det är ju faktiskt bara trevligt att prata med människor. Jag är ju väldigt social som person och ändå reagerade jag när hon plötsligt började prata med mig. Vi människor fungerar väldigt konstigt egentligen.

Det är ju jättetrevligt att starta dagen med en trevlig konversation med en trevlig människa! Något som jag faktiskt alltid har gjort och brukar göra är att le åt folk. Bra humör smittar av sig och ler man mycket så blir man allmänt gladare själv. Ett leende kan göra en människas hela dag.

120222

Godkväll!
Jag börjar få feberfrossa och har bäddat ner mig i sängen. Alla här hemma är typ sjuka. Jag har säkert burit med mig någon bakterie hem från dagis!
Jag och Sandra var på Ikea ikväll och åt billig pizzabuffé. Det kändes värt.

Imorgon ska jag nog ut på viktiga ärenden hela dagen. Jag tror att jag är ledig imorgon nämligen. Vi får väl se hur det blir. Om inte annat så är ju jobbet ett väldigt viktigt ärende!

Kram


Haha random bild. Jag saknar dig Malin!

Kliniskt

Godkväll!
Jag har just städat badrummet med Johan och Sandra (stackars Johan fick rensa rören;) så nu har vi nästintill kliniskt rent i vårt badrum! :) Vi har även rensat kylskåpet också +nu slängde jag in en tvättmaskin, duktigt va?;) Haha. Idag så åkte min kära Emelie hem till Sverige, jag saknar henne redan! Jag har bestämt att hon borde komma nästa månad också! För övrigt så har jag jobbat och solat ansiktet i den varma solen idag. Våren är verkligen på väg. Och vad ljust det är när jag kommer hem från jobbet nu för tiden! Helt underbart.

Livet rullar på helt enkelt.

Puss på pannan.


Jag på Barbera för ett bra tag sedan. Snodde bilden
av Sandra. Som vanligt så är jag sämst på att knäppa
egna...

120219

Jag har verkligen haft en trevlig helg!
Emelie är ju här och vi har käkat god middag och haft det trevligt! Igår så shoppade vi lite och drog en butiksrunda på gatan här utanför. Sedan så lagade vi, allihop här hemma, fläskfilé klyftpotatis och sås. Vin och svenska melodifestivalen till maten satt inte dumt! Därefter förfestade vi lite innan vi drog ut på krogen. Idag är vi lite sega men det har varit en go dag. Jag, Sandra och Emelie tjockade oss på donken.

Imorgon är det back to work som gäller! Jag är inte så pepp på en ny arbetsvecka men snart är det väl helg igen antar jag... Emelie är ju här ända till tisdag i alla fall :D :D Jag älskar att vår lilla älskling har kommit ända hit för att hälsa på oss.. eller är det för partyt? ;) Haha.


Gänget igårkväll:)
(Sandra som har tagit kortet)

Thaifredag

Godmorgon! (haha)
Jag har just käkat äggmackefrukost och städat med Sandra och Nina. Vi som skulle ta en lugn hemmakväll igår blev så rastlösa att vi drog ut och unnade oss gudomligt god thaimat på Yaya's. Jag åt en thailändsk friterad sötvattenfisk med sweet chili och div. starka grönsaker till. Sjukt gott var det! Yaya's är mitt nya favorithak här i Oslo (jag hade hört massa bra om Yaya's-restaurangerna innan). Massa plus för trevlig personal som vet vad service innebär +avslappnad skön beachstämning med reggaemusik. Love! Efter att ha chillat hela kvällen med tjejprat så drog vi vidare till Barbera och tog en varsin öl. Trevligt att bara sitta och tjata och möta människor. Det blev en tidig hemgång, ca  12-halv 1 :)

Snart ska jag hoppa in i duschen för att sedan åka ner till bussterminalen och möta min underbara Emelie som kommer hit! Wiie! Ikväll blir det nog god middag +vin +party +utgång. Galen kväll lär det bli!

På Yaya's:


Bilder från Sandra.

Lovely

Och så var det helg igen! UNDERBART. Det har varit en lång arbetsvecka och jag har varit väldigt trött. Men att det är vårväder om dagarna får min vardag att lysa upp lite extra nu! Idag svettades jag typ ute. Skönt som attan! Det har varit en bra och glad dag på jobbet idag. Alla har nog lite vårkänslor i sig och det är verkligen goa arbetskamrater på Badebakken!

Nu är jag hemma och funderar på om jag ska ut på stan en sväng på jakt efter en tröja (kom bara hem med leggings igår). Eller om jag väntar med shopping till löningen... får fundera en stund. Annars så är det vara jäkligt gött med helg. Imorgon kommer en favorit och hälsar på till tisdag från Sverige :)


Hajhaj

Hemkommen från jobbet. Nu blir det vidare ut på stan för lite shopping. Jag är på jakt efter leggings och nån tröja. Och snart är det helg igen, TACK OCH LOV! I helgen kommer vår underbara Emelie på besök :D Hur bra kommer inte helgen bli då? Och hur party kommer inte den här helgen bli? ;)

Pöss.


Onsdag

Tjenis (fulaste hälsningsfrasen ever)!
Jag har total bloggtorka så nu för tiden så min blogg är sjukt trist. Idag så har jag busat med ungarna på dagis och solat fejset på utetiden. Det var massa plusgrader och hur skönt vårväder som helst! Jag älskar när man hör hur snön droppar och smälter;)
Efter jobbet så tog jag vägen om Nydalen för ett ärende med en jobbarkompis. Nu ikväll så var jag iväg på ännu några ärenden med Sandra och Heidi och avslutade turen med en fet middag på McDonald´s. Herregud jag måste börja leva hälsosamt igen. Jag har ätit så jävla onyttigt på sistone. Unnat mig. Usch. Men snart är det årskort på F&S och bättre kost som gäller! Jag längtar ;)


120214

Godkväll!
Jag sitter i soffan och snorar och är helt igentäpt i näsan. Jag har åkt på en riktig forkjølelse kan man säga.
Idag så har jag väl gjort det vardagliga. Jobbat, kommit hem, käkat najsig fylld baguett från Heidis caféjobb, hängt i soffan. Jag behöver verkligen ta det lugnt när jag är såhär förkyld.
Imorse så sa jag även hejdå till fina Malin som har varit vår roomie under hela tiden här i Oslo. Hon har nu flyttat tillbaka till Sverige. Sorgligt men bra för henne tror jag! Jag taggar sommar då vi ska hälsa på henne uppe i Umeå. Vore änna väldigt najsigt! På tal om att flytta så känner jag verkligen att jag gjorde rätt val som flyttade hit till Oslo. Jag har noll planer på att flytta tillbaka till Sverige. Jag skulle lätt kunna bygga min framtid här. Fast man vet tamigfan aldrig vad som sker i livet och vilka val och förändringar man gör... Det är bara att tuta och köra och göra det man vill i nuläget. Man ska inte tänka för mycket på framtiden. Det är bra att ha planer men man ska också komma ihåg att det sällan blir som man planerat eller tänkt sig.




xx

Blonde


Holy vad fräsch hon ser ut Rihannabruden! Blond passar hon verkligen
i. Tänk om jag skulle passa lika bra i blont! Har dock aldrig testat men
det skulle nog inte falla mig in ändå.

15

Idag så blir min kära syster 15 år. När jag var 15 så tyckte jag att jag blev jättevuxen och stor. Det är lite speciellt att fylla 15 ändå. Stort grattis till min syster<3 !

Visst är hon vacker?

Haha!


Sun(day)

Goddag!
Idag är det söndag vilket innebär vilodag! Woop woop. Igår så började vi med att dricka en massa mousserande vin hemma. En vän till Malin och hennes pojkvän kom över också, trevligt! Senare inpå natten så drog vi till Naken, men där var det dött. Inte en jävel typ. Så vi drog vidare till Olearys med ett stopp på donken emellan. Jag hade en trevlig kväll för utom att vi tjejer var omringade av ett gäng dräggiga joguslavier på dansgolvet som inte fattar pikarna. Inte ens att jag armbågade dem i magen fick dem att fatta? Många killar är tamigfan helt jävla förståndshandikappade. Skrattretande. Hur som helst så var det en trevlig kväll trots de äcklen som gjorde allt för att gnugga sig mot min röv typ! Saken var ju den att de dessutom var hälften så långa som mig, hahaha! Vad tror dem?

Jag funderar på om jag ska gå en promenad eller inte. Sandra kom med det fina förslaget att ta en promenad till Aker brygge och gå längs vattnet men jag vet inte om jag orkar. fast å andra sidan så skiner solen idag! Men den lär väl gå ner om en timme eller två? Och jag ligger fortfarande i pyjamas haha!


Bild från när jag hälsade på hemma i Sverige förra
helgen.

Woop

Godkväll!
Jag har just powernapat efter en fiskpinnemiddag. Fiskpinnar äter jag typ aldrig så jag köpte ett paket! Jag hade ju nästan glömt hur det smakade. Sjukt gott med majonäs och potatis till!
Ikväll blir det nog bravader med vin och kanske utgång. Jag är sjukt taggad! Jag ska fortsätta att tagga med musik i lurarna. Woop woop!


Finaste Linda och jag innan en utgång i Trollhättan för ett tag sen:)

Frädag

Hejhopp!
Jag har just varit nere på terminalen för att möta upp min älskade roomie Sandra som har kommit hem ikväll! :D Nu kan allt bli sig likt igen... Hon har varit i Sverige i en hel vecka!
Egentligen så skulle vi festat idag men vi sparar det till imorgon i stället. Ikväll blir det chill!


Imorgon kör vi!

Then


Visst ser jag lycklig ut på den här bilden? Jag var nog 17-18 år.


Att vara vuxen

Jag har verkligen vuxit som människa det senaste halvåret. Jag känner mig verkligen vuxen. På kort tid så har jag utvecklats enormt som människa tror jag. Kanske är det p.g.a jobbet. Jobb som innebär ansvar för flera små liv. Jobb som innebär att man representerar just vuxen och ska vara en vuxen förebild. Inte bara jobbet, utan på många andra sätt i min vardag. Att vara vuxen innebär många saker. Främst ansvar och handlingar. Att stå för hur man handlar tycker jag är vuxet. Att lösa problem trots att de är så jobbiga att man hellre gräver ner sig under jorden och skjuter upp lösningarna är vuxet. Att bita ihop i de jobbigaste tiderna och ändå tänka att nu måste jag vara stark, jag tar mig igenom det här som en vuxen människa är vuxet. När att vara vuxen är det enda valet man har, då mognar man.

Jag ser verkligen livet ur ett annat perspektiv än för en tid sedan. Jag agerar på ett annat sätt och jag känner annorlunda för allting. Men jag tycker att trots allt ansvar och jobbiga problem, så är vuxenlivet himla trevligt. Jag skulle aldrig i livet byta bort det mot att bli en förvirrad tonåring igen. Jag har ingen rädsla alls för att bli 30 om ca 9½ år. Vem vet om det kommer att låta likadant om 8 år men vad spelar det för roll nu? Just nu så ser jag fram emot livet och det är väl egentligen det enda viktiga i sammanhanget?


Fina ting

Bildkällor: Okänd.






Tisdag

God eftermiddag allesammans.
Fyfan vad trött jag är på vintern. Och fyfan för att det är vinteraktivitetsdag på jobbet imorgon. Jag kommer att dö. Nåja, vad gör man inte för kidsen liksom?

Idag så har jag lekt och myst med barnen, mysigt! :) Personalen på avdelningen hade även ett eftermiddagsmöte där vi gick igenom veckan och såna där vanliga saker...

Jag har just käkat middag och ikväll så ska jag nog mest chilla och dö lite halvt.

Hoj eller nåt.


Haha jag hittade en flera år gammal bild! Undra hur gammal jag var,
typ 16?


Eau de parfum


Jag älskar söta kvinnliga dofter. Paris Hilton by Paris Hilton kom ju ut för många år sedan och jag minns att jag fick den i julklapp i mina tonår. Sedan dess har det varit en av mina absoluta favoritdofter. Den klassar nästan Flowerbomb från Viktor&Rolf. Undrar om jag inte ska beställa hem den här framöver... Eller bara gå till närmsta parfymeri och köpa den! Hähä...

Home

Då har man landat hemma i lägenheten, skönt! Bussresan gick bra och jag sov och chillade vid facebook hela resan. Så himla skönt. Jag och Nina ligger och chillar på sängen och snackar skit i mitt och Sandras sovrum. Vad jag har saknat mina roomies i helgen! Och vad jag har saknat Oslo! Och vad jag saknar Sandra som inte kommer hem försen på tisdag! En dag utan henne var ett helvete och två nätter utan henne var riktigt tomt. Tänk vad man fäster sig fort vid varandra ändå.

Men hegen hemma har varit nice ändå! Jag har ju träffat min familj, ätit god mat och träffat några fina vänner. Idag frukostdejtade jag och Linda på Nova och tjatade med Susanna som jobbar där. På eftermiddagen åkte jag till Emelie och käkade pizza och kramade på henne:) Hur mys liksom?


Saknar hästlivet lite! (Foto: Sara)

Solsken

Ja god dag!
Jag vaknade med katten vid mina fötter och strålande solsken ute som lyste upp hela rummet. Finns det något bättre sätt att vakna på? Det tycker inte jag! Jag har just käkat brunch och om en stund så ska jag till pappas restaurang och käka mat. OM jag har saknat restaurangmat!

Annars så ska jag väl försöka att klämma in en och annan dejt emellan också. Nästa gång jag åker och hälsar på i Sverige så ska jag hemlighålla det och inte nämna det på blogg eller facebook för alla drar i mig. Visst är det underbart att ha så många fina vänner som saknar mig men när alla 119837893 stycken vill ha en bit var av mig så blir det lite too much för mig då även jag vill hinna träffa alla men kan verkligen inte! Det finns ingen möjlighet att hinna med alla på så kort tid. Förlåt alla jag dissar, det har inte med er att göra! Det har med tiden att göra... Och jag blir sjukligt stressad av att varenda en ringer mig 20 gånger också. Förlåt mina hjärtan<3

Love you.


Bildkälla här.

Back

Då var man back in Trollywood dåra. Så fort jag kom till stan så kände jag att jag hade tagit rätt beslut att flytta till Oslo. Fast jag har ju vetat hela tiden att det var rätt beslut för mig. Men det är skönt att få komma hem och kärleka de man tycker om lite:) Jag ska snart dejta Sandra (som jag bor ihop med i norge, HAHA) och Emelie! För att sedan åka hem till familjen och sova.

Imorgon vet jag inte vad som händer men det får vi se då. Skönt att ta en dag som den kommer. På kvällen blir det kanske en sväng till Felicia för att se hur hon har det. Det vankas nämligen förfest hos henne (tror jag) men jag tänker vara nykter och åka hem när de andra går ut i så fall tror jag. Känns bäst så när man ändå bara har så kort tid på sig att vara i Sverige. Då vill jag inte supa bort tiden haha! Sparar det till jag kommer hem till Oslo;)

Puss.

Helga

Ååh, äntligen är det fredag!
Det har varit en kanondag på jobbet och jag börjar verkligen lära känna barnen nu. Skönt. Om en stund så kommer mina föräldrar på besök hos mig här i Oslo och ikväll så åker jag och Sandra med dem till Sverige över helgen. Det ska bi mysigt:) Jag ska passa på att gosa med min katt och äta fet mat och godis i överflöd samt njuta av att kunna handla jävligt billigt.
På söndag så åker jag tillbaka till Norge för att vara tillbaka på jobbet på måndag morgon. Najsigt najsigt! Livet rullar på.

Jag hoppas att ni får en lika trevlig helg som jag kommer att ha!

Puss.


En bild som jag hittade på min dator. Jag tror att den
är tagen med Malins kamera.

Det händer

Jag sitter och tittar på lite gamla bilder från i somras, förra sommaren, våren 2010, 2009 o.s.v... Och jag borde tamigfan vara jävligt nöjd med mitt liv. Jag har ju gjort ganska mycket om man tänker efter, upplevt så sjukt mycket sjuka komiska saker. Jag borde inte klaga på att det aldrig händer något i mitt liv för det är ju just det som det gör. Det händer. Hela tiden. Ja, jag flyttade ju till Oslo för en månad sedan. Bara en sån liten sak. Det har hänt jättemycket på kort tid egentligen. Och om ett år eller lite mer så befinner jag mig i solstolen på andra sidan jorden och återvänder inte hem på ett väldans tag. Det är fett nice altså!

Och vill ni veta något riktigt komiskt? Att varje gång jag har sagt till mig själv och andra att "jag SKA dethär och dethär.." så har det alltid blivit så också. Power förfän!
När jag tänker på alla dessa saker så blir jag riktigt taggad på livet igen.


Jeg liker ikke snö!


Käre gode någon. Ta bort all snö och all ishalka så att jag slipper ramla
och slå mig på vägen till och från jobbet.

RSS 2.0