Timmen för jorden.

Hejsan alla fina.
Om bara några minuter släcker ni väl? Det är ju Earth hour, det hoppas jag att ni inte glömt! För mig är det i alla fall viktigt att faktiskt släcka.

Hur som helst så har jag haft en jättetrevlig dag med Sandra. Vi har åkt båt och fikat på Grünerlökka. Grünerlökka är verkligen en charmig stadsdel. Jag skulle kunna tänka mig att bo där i framtiden, efter att jag rest, även om det ligger på liite fel håll i stan. Jag trivs väldigt bra på västra sidan mot Frogner och Majorstuen jag!:) Men Lökka charmerar verkligen med varierande gator där gammalt möter nytt och många små mysiga hak och caféer. 

Bilder av Sandra:


På Wayne's Coffee på Grünerlökka.




På båten ut till någon ö.



PS! Ni har väl släckt nu?

Sockerkick

Hejsan!
Idag har jag tryckt i mig; kladdkaka, brownie, glass, sockerkaka, ett helt påskägg... Jösses. Här i Norge är ju påsken typ större än julen så det firas redan överallt, innan påsken ens har börjat! Man har gula dagar och jag vet inte allt. Men det är väl trevligt!?=) Idag så firades det, dessutom på det, två födelsedagar på jobbet. Påskägget fick jag av min arbetsgivare. Då kan man väl ändå säga att det är okej att äta upp det?;) Jag joggar ju bort det imorgon! ;)

Ikväll så blir det chill. Jag och Sandra ska fredagskose med lite god lasagne, sallad och sås snart. Vi är änna megahungriga.

Vi snakkes jenter og gutter!


Haha ja...


Möra ben

Puh! Jag är alldeles mör i benen. Jag vet någon som kommer att ha träningvärk imorgon;) Men jag och Sandra var riktigt duktiga och hade världens flyt! Vi joggade nog mer än vad vi gick. Och trapporna i Frognerparken upp och ner flera gånger om är då inte att leka med;) Får jag inte snygg rumpa efter att ha hållit igång med detta i några månader så slänger jag mig i väggen.

Såhär kommer mitt motionsschema att se ut, enkelt:

Måndag: PW/Intervall.
Tisdag: Intervall.
Onsdag: Intervall.
Torsdag: Intervall.
Fredag: OK att vila.
Lördag: Intervall.
Söndag: PW/Intervall.

Svårare än såhär är det ju faktiskt inte egentligen. Och det gör sjukt mycket att ha en polare att göra detta med! Då kan man snacka och peppa varandra.

Intervall

Hejsan!
Jag har just käkat fiskbullar och ska strax ge mig ut och intervallträna med Sandra. Jag tror att intervallträning är bland den mest effektiva uteträningen man kan köra. ;) Vi börjar få in flytet!
Idag så har jag jobbat senvakt så jag har inte hunnit så mycket mer än att komma hem och äta.


Vi hörs!


Påsken fullbokad

Altså påsk är verkligen något som firas STORT här i Norge. Ska man inte göra något speciellt på påsk så får man världens största reaktioner. Familjer här åker typ på semester för att fira påsk och det är verkligen jättestort här!? :D Haha. Hur som helst så verkar min påskhelg verkligen vara fullbokad. Det räcker med att en av mina vänner får reda på att jag ska till Sverige över påsk så har jag 13938938 missade samtal och sms av 1093039 olika personer ungefär. Under min påskhelg så kommer jag att proritera tid med främst min familj och mina närmaste vänner! Eftersom att jag verkligen håller min familj kär och värderar den högt så ska jag se till att faktiskt umgås med dem.

Som det ser ut nu så ska jag:

- Hemmamysa hos mamma tillsammans med syrran, pappa och mamma.
- Pussa på min katt.
- Hänga på pappas restaurang och träffa alla goa gubbar.
- Skogspromenera med Emelie och Rasmus.
- Chilla på Strandgatans uteservering. (!!)
- Mysa med L.
- Träffa A.
- Träffa F. (och se hennes fina lägenhet!)
- Träffa övriga fina vänner.
- Ev. middag och vin ute med vänner.
På påskafton:
- Middag m.m. hos mormor.
- Hemmaförfesta med vännerna.
- Förfesta på Strandgatans uteservering.
- Utgång.

Förhoppningsvis så kommer jag att hinna allt detta och ännu lite till under dagarna som jag planerar att vara i Sverige! Hihi, jag ser verkligen fram emot påsken :D Trollhättan är nog Sveriges finaste stad under sommarhalvåret... Och absolut den mysigaste!

Heyhey



[Bild 1: nyligen] [Bild 2: tidigare i eftermiddag]
Åh vad det är varm och skönt ute! Jag drog på mig solglajjorna och mina favoritconverse och gick ut på gatan och strosade lite. Kikade i butiker och provade kläder. Köpte dock inget speciellt. Jag fick med mig ett nagellack, rakblad och ögonbrynspenna hem. Jag njöööt verkligen av det varma vårvädret. Så fort det blir varmt och fint väder ute så vaknar verkligen hela Oslo. Det är dessutom redan sjukt mycket turister i stan, så jag misstänker att stan kommer att krylla av människor i sommar?:D Det är nog mest amerikaner som jag har stött på på gatorna.
Senare så ska jag nog ta den dagliga raska promenaden som jag och Sandra brukar gå. Jag tror banimej att det redan har gett resultat! Vi får väl se om jag bara inbillar mig eller inte...

Favorit

En produkt som jag knappt klarar mig utan i sminkväskan är Isadoras build-up mascara Extra volume. Den är som den heter. Fransarna blir långa, vackra och tjockare. Jag bara älskar den!


Ledig

Goddag!
Jag är ledig idag och har sovit ut vilket var det underbaraste på länge! Ibland är det så skönt att vara ensam hemma för då kan man göra saker som man inte gör när alla andra är hemma. Just nu så sitter jag och diggar min favoritmusik och sjunger högt. Skulle de andra se mig nu så är jag nog rädd att de skulle flytta ut!? Haha! Jag ska snart ta världens längta dusch, raka benen och fila fötterna och spa'a mig lite. För nu kan ju inte grabbarna klaga på att jag tar för lång tid på mig i badrummet;)

Idag skiner solen och jag tror att det är varmt. Igår så stod det att det skulle bli runt 20 grader. Kanske borde gå ut i det fina vädret och känna efter. Eller sätta mig och sola på takterassen!


En del av vårat kvarter från sidan av takterassen...

Övertrött

Åh. Idag har det varit sommarvärme och imorgon så ska det bli 20 grader. När jag och Sandra var ute och motionerade nu på kvällen så svettades vi röven av oss för att det var så varmt. Och vi hittade ett stall vid Aker brygge. Det skar lite i hjärtat att känna hästdoft igen. Så underbart gott.

Nu ska jag sova. Vi hörs imorgon. Ursäkta för knepigt inlägg. Jag är nog lite övertrött. Puss.

Besök

Jag har precis haft föräldrarna på besök här i Oslo. Synd att inte syrran hakade på (miss you<3). Först så drack vi kaffe och fikade innan vi gick och njöt av solen vid slottet. Därefter så åkte vi ut till Bygdöy och sniffade på havsdoften. Åh vad jag älskar havet. Doften av sommar.



Mamma, jag och pappa.



Sunny sunday.

Godmorgon!
Jag har just duschat och sitter och väntar på att håret ska torka lite mer så att jag kan fixa någon frill. Idag så kommer min familj på besök vilket ska bli jättetrevligt! Jag saknar dem´allt. Vi ska nog fika, tjata och kanske hitta på något här i Oslo. En sväng till slottet kanske vore nice i det fina vädret? Kungafamiljen bor ju trots allt grannar med oss så det är ju nära och bra...
När det börjar bli vår och varmt ute så är det som om alla i hela Oslo krypar ur sina små bon. Det blir en helt annan stad och det är tusentals människor över allt i stan. Så himla mysigt! På vintern är hela Oslo dött om man jämför. Jag tror att sommaren här kommer bli great! Ni som har funderat på att åka till Oslo och sommarjobba: GÖR DET!! Speciellt ni som är inom restaurangbranchen. Jag tror att ni skulle tjäna storkovan på bara dricksen och ni kommer att träffa så mycket människor!


Jag och Sandra på spårvagnen igår.

Vilken härlig dag...

Godmiddag mina underbara små människor!!
Idag är jag på strålande humör och superpigg! Jag har sovit som en prinsessa inatt och jag vaknade av strålande solsken utanför sovrumsfönstret. Jag och Sandra har turistat i Oslo idag! Först så var vi i Oslo domkyrka och lyssnade på orgelkonsert(!!). Sedan så gick vi till operahuset. Operan är ju ett perfekt ställe för att sola och käka mjukglass på om sommaren! Jag blir dessutom faschinerad av byggnader och konst. Jag tycker att Oslos opera är jättefin!! Efter operabesöket så drog vi till Bygdöy och kände av havsdoften. Så himla fint är det där ute! Jag och min familj ska lätt bo i en tjugomiljonersvilla på Bygdöy sedan. På Bygdöy så finns det dessutom en rad muséer och fina gårdar att se på (ex. kongens gård) men vi ville inte lägga pengar på muséer idag. Efter Bygdöy så lunchade vi i stan innan vi drog till HM så att jag fick köpt en mascara. Sedan så gick vi hem. Det har varit en effektiv och underbart skön dag idag.

Ikväll så blir det chill. Jag kör på en vit helg den här helgen också!


Utsikt från operahuset.








Bygdöy.





Charmiga hus och villor fanns det på Bygdöy...


Och bilder som kommer från Sandra Anderssons canon:





slitentjej.se


Hej mine jenter og gutter! Ser ni hur fan jag ser ut? Mitt face är helt dött och jag har dålig hy för att jag är så sliten. Den här veckan har verkligen varit förjävlig. Inte förjävlig men ändå förjävlig. Ni vet när man är trött ständigt och går som en zombie i en egen liten bubbla och inte hänger med i världen. Hemskt. Så idag är jag kjempekjempetrött. Jag och Sandra har just ätit tacobuffé på IKEA. Jag ÄLSKAR IKEA! Så sjukt mysigt och hemmatrevigt där;) Haha, vårt nya stammishäng? Så kom vi precis hem och ska bara slappa hela kvällen. Jag tänkte lägga mig om inte alltför länge. Kanske blir en film med Johan och Sandra:)
Imorgon så vill jag kliva upp i tid och gå en pw-runda innan jag och Sandra ska turista oss lite. Vi ska besöka lite fina gamla kyrkor och operahuset! Haha, vi är gamla?

It's Friday my friends


Haha :)

På sommaren

Sommar.
Grilla i parken.
Hänga på bryggan.
Dricka rosévin på takterassen.
Strosa runt i shorts och solglajjor.
Doppa fötterna i havet och slicka på en mjukglass.
Morgonpromenader i +23 grader.
Käka jordgubbar och vaniljglass.
Spela kubb.
Nattdopp i månskenet.
Myskvällar inne medan regnet öser ner och blixtrarna slår ner.
Känna doften av hästbajs på landet.

Detta är lite av vad jag längtar till i sommar.




Deilig onsdag

Godkväll!
Jag kom hem från jobbet för en stund sedan och har ätit äcklig pasta och korv. Nu dricker jag cappuccino som är massa kalorier i. Vilken tur att jag ska ge mig ut och motionera med Sandra om en stund! Jag tycker att vi har blivit riktigt hurtiga faktiskt. Vi är på g!:)

Jag har dessvärre inget roligare än det här att blogga om idag heller. Sorry guys. Jag är förjävla sliten och trött jämt nu när jag jobbar sena dagar. Jag är, just nu, inne i ett jobb som innebär att man är superfokuserad då jag jobbar med barn med speciella behov den här veckan. T.ex. barn med svår ångest, utvecklingsstörda, funktionshindrade eller stumma. Det krävs mer än vad man tror av en som assistent men det är otroligt intressant och kul!


[Bild: Okänd]


Snabbinlägg

Slänger in en rad innan jag ska sova. Fattar inte vart dagen har tagit vägen. Jobbat, varit på IKEA och kikat lite och handlat mat för veckan. Jösses. Bara detta tog hela dagen? Jobbade i och för sig till sent. Men ändå? Nu är det läggdags. Kom ihåg att sömn är nyckeln till allt! Till viktnedgång, till bättre hy, till finare hår... ja till allt!

 
Så.. Köss och godnatt mina pärlor.


Hurtigbullar

Jösses så hurtiga vi är, jag och Sandra!
Vi tog oss en tvåtimmars ikväll (idag igen!). Nu jävlar! Promenader och powerwalks är fan det göttigaste. Vi gick via Bislett bort till Grünerlökka, Grönland, sentrum (ja visst stavar norrbaggarna centrum himla knepigt?) och hem till vår lägga bakom slottet igen. En riktigt go walk som kommer att kännas lite imorgon tror jag :)

Nu ska jag tvätta ansiktet och borsta tänderna, sedan tar jag natten.

Natti natti.


Frugan när vi var hurtiga på Hunneberg i höstas.. :)

Want the shoes...


(bild: kissies.se)
OMG, skorna!! Vill ha, vill ha, vill ha...

(Bild: kissies.se)

Grinigaungartyp.

Jösses. Ibland så undrar jag hur barn orkar vara så ledsna i en hel dag som vissa har varit idag. Och vad är de ledsna över? Har de hemlängtan? Saknar mamma? Är de trötta? Eller har de bara bestämt att de ska vara ledsna idag? Idag var en gråta och grina-dag på dagis. Börjar en så börjar alla andra. Som en smittsam sjukdom. Nåja. What to do. Bara att övertala dem om att "det går bra nu"... Även om det inte alltid är så bara.

Jag kom hem från jobbet för en stund sedan. Jobbade sent. Jag ska definitivt laga lite mat snart (är hungrig som en jävla ko) och sedan så ska jag nog ta en pw eller en skön promenad. Jag är på g nu!



En sliten barnehageassistent som inte har fått
tillräckligt med sömn inatt. Puss.

Revitalash


Någon som har provat denna produkt? Revitalash är en ögonfransnäring som får fransarna att se både tjockare och fylligare ut samt förlänger. Många säger att den är supereffektiv och att fransarna växer på bara några veckor. Jag skulle gärna vilja testa. kanske bättre än att göra ögonfransförlängning på salong? Vad tror ni? Jag vill ha! Visserligen har jag inte superjättekorta fransar men ju längre desto bättre, right?;) Såg att den finns på eleven.se.

Definitivt vitt

Hej mina solstrålar där ute!
Jag har just käkat middag med Sandra och nu sörplar jag på min kopp med kaffe. Kaffe är kärlek. Idag så sov vi längre än de andra som var ute på krogen igår. Sedan så har vi gått en drygt två timmar lång promenad i solskenet. Vi gick genom Frognerparken (som är ruskigt stor och idag var vi inte ensamma kan man säga), Frognerbekken, via Sköyen och tillbaka genom Bygdöy Allé tillbaka till Uranienborg. Så himla skönt var det! Nu har vi börjat vårat sunda liv. Och jag är sjukt taggad på min vita månad! Vi har dealat jag och Sandra. I april så kör vi absolut vitt. Ingen alkohol på en månad. Tror ni att jag fixar det? Det tror jag! Det har varit jätteskönt med en nästan nykter helg. I fredags blev det ju faktiskt inte jättemånga drinkar. Det är underbart att inte bli bakfull.


Jag, Nina och Heidi i vintras på Barbera. De sköna brudarna är i Asien och göttar sig på
playan just nu.


Vitt?

RAMDOM.

Tjoho!
jag tänkte att jag slänger in ett litet inlägg här eftersom att jag ändå inte har något för mig. Det blir hur som helst ingen utågng för min del ikväll. Jag och Sandra har t.o.m pratat på att köra en vit månad fr.o.m nästa månad. Eller om vi inte ska köra 6 veckor t.o.m? Det hade nog gjort väldigt gott för hälsan. Och nu jävlar så ska jag börja leva hälsosamt hade jag tänkt. Tror ni att vi skulle klara vita veckor? Det tror jag med lite jävla ranamma! Det är bäst att passa på innan sommaren för i sommar lär det ju inte bli så vitt...
Vad har ni för planer inför kvällen? Själv så blir jag nog hemma och tittar på film. Det ska faktiskt bli skönt!

120317

Goddag!
Jag sitter i pyjamas och funderar på att göra någon form av nån slags frukost. Jag har sovit länge idag, det skönaste på länge! Igår så var vi ute och tog några drinkar på Barbera. Det var Johan och hans jobb som var där +Johans vän Anna som hälsar på över helgen. Ytterst trevligt! Vi får väl se vad som händer idag. Jag är sugen på en promenad till Frognerparken eller nåt sånt. Ikväll blir det säkert utgång, en billig sådan får det bli. Jösses vad pengar rinner iväg fort. Men sånt är det! :)


Foto: Sandra.

F.

Ååh underbara Fredag.
Som det ser ut just nu så blir det vila, slappa, duscha, göra sig i ordning och kanske joina lite folk på barbera ikväll. Trevigt trevligt.




120315

God kväll!
Idag har både jag och Sandra varit lediga så vi åkte ut på viktiga ärenden hela dagen. Vi har bl.a. levererat viktiga papper till vår arbetsgivare, blivit försäkrade och småshoppat på Ikea. Jag älskar Ikea! Jag är ett stort fan av Ikea! Det finns så mycket smått och gott och så mycket fint! Jag får hela tiden idéer på hur hemmet skulle kunna se ut. Jag älskar inredning!

Vi har även varit uppe på vår takterass för första gången sedan vi flyttade in i vår lägenhet. Vi har faktiskt aldrig kollat in terassen. den är jättemysig och det är ganska fin utsikt.






Nu blir det...


LEJONKUNGEN!!! Jag och Sandra
ska kose oss med lejonkungen och
hennes mammas übergoda gulerots-
kake! :D Jag älskar lejonkungen.

Våren är kommen

Ååh, jag tror att våren har kommit för stanna! Idag var det 21 grader i solen och klarblå himmel! Jag har sett fjärilar och humlor på sistone och utanför min dörrport på innergården så blommar det för fullt. Love it. Visst blir livet så mycket enklare när vintern försvinner?

Jag kom hem från jobbet för en stund sedan, har också hunnit slänga i mig lite mat. Ikväll så ska jag möta Sandra på bussterminalen, hon kommer hem från Sverige! Det börjar bli lite tomt utan frugan faktiskt... Dagens händelse var också att jag var helt hysterisk här hemma för att jag trodde att jag hade tappat min plånbok på T-banan. Till jag hittade den längst ner i tidningsstället här hemma! Är inte sånt ganska typiskt? haha!


No more this:

Bartenderutbildningar

Jag är lite glad för att jag har funnit en professionell bartenderutbildning på kvällstid här i Oslo. Det är en internationell bartenderskola som håller i den. Då skulle jag ju kunna jobba samtidigt som utbildningen är och inte förlora en massa pengar. Det tror jag hade varit jättebra och den var inte så dyr som jag trodde heller. Skulle jag gå utbildningen så skulle jag ju också vara färdig bartender innan asien och allt = bra. Något att fundera på i alla fall!

Är det någon av er som är utbildad bartender eller har något tips på bra utbildningar? Jag vill helst inte åka ner till Rhodos eller Kos och göra kursen, det ger dåligt rykte har man ju hört. Alla säger att ungdomar bara går de utbildningarna för att själva supa och tar det inte seriöst, och den stämpeln vill man ju inte ha sedan när man söker jobb! Tråkigt att barskolan och alla de där har fått det ryktet :(


Måndag

Ny vecka, nya möjligheter! Den frasen tycker jag om. Idag så har jag vikarierat på ett nytt dagis. Jag fick jobba med utvecklingsstörda barn och barn med speciella behov, vilket var väldigt intressant och roligt! Det har också varit riktigt varmt och strålande sol idag, inte ett enda moln på himlen. Hur underbart? Jag tror att det var 15+ i skuggan. Så idag är jag på riktigt bra humör! Jag kom hem för en stund sedan. Jag passade på att städa mitt och Sandras sovrum så är det gjort!

Förresten, visste ni att korv med bröd i vanliga kiosker kostar ca 35NOK? Hur dyrt? I sverige kan jag ju få en korv för 10 om jag vill. Haha lite roliga skillnader faktiskt :)

Pusshej.

Jag ryser...

...när jag hör denna låt! Euphoria är äckligt bra. Och Loreen är hemskt vacker. Puss!

Liten dröm

Jag har en nygammal liten hemlig dröm. Eller nu är den ju inte hemlig längre. Jag har ju alltid velat utbilda mig till en riktig bartender. Jag vill gå en professionell utbildning och inte bara åka till typ Aya napa och supa sig igenom en 4 veckors utbildning och vara bartender på papprena. När jag har gjort det och gått lite andra kurser så ska jag starta mitt eget ställe! En lyxig exklusiv, stor bar. På mitt ställe så ska varenda internationell drink serveras. Åh jag har precis i mitt huvud hur allt ska vara och t.o.m se ut. Vilka små maträtter som också ska serveras och alla detaljer. Självklart ska det flödas dyr champagne på min bar också! Min bar ska gå så bra att den räknas som ett av de största inneställena i stan. Sedan så ska jag tjäna så bra på mitt företag att jag har råd att ha många anställda och själv ta ut ledighet. Perfekt! Hm, i vilken stad och i vilket land ska detta ske?

Nåja, det är bara en liten dröm jag har i alla fall. Jag älskar restaurangbranchen, speciellt bar. Vi får väl se vad framtiden tycker om den här drömmen. Om inte så dyker det upp nya drömmar och idéer hela tiden. Jag var bara tvungen att berätta om bardrömmen för er. För att skriva av mig lite. Men innan jag slår mig ner någon stans så ska jag självklart ut och se världen och resa massor!


Snygg bardesign. Dock så ska min bar vara lite mer klassisk och
lyxig ändå.

Kärlek


Foto: Sara BC

Första jobbdagen

Idag så gjorde jag min första dag på caféet. Allt gick jättebra och jag tog till mig allt som de skulle lära mig om olika kaffedrycker och nu sitter det mesta. Dock så sa en jag jobbade med idag att de alltid brukar ha det så lugnt som det var idag på sistone. Och jag känner att jag verkligen vill ha mer att göra på mitt jobb. Idag var det sjukt lugnt. Jag är van vid att det händer saker hela tiden på mitt jobb sedan tidigare. Restaurang/baryrket speciellt. Så vi får se hur jag känner med det här jobbet efter helgen. Jag är ju bara på inlärning just nu och har inte skrivit på något kontrakt än så jag kan faktiskt bestämma mig efter helgen. Vi får se, vi får se ;) Annars så var alla jättetrevliga mot mig och allt funkar fint!

Nu ska jag och grabbarna kika melodifestivalen. Woho! Jag är faktiskt en liten mellonörd... Heja Loreen eller Lisa Miskovsky!


Några år sedan? =)

Tillvaro


Livet är underbart när jag har lärt mig att se runt hörnet, läsa mellan
raderna, lägga till en nypa salt på det negativa och fokusera på att
hela tiden finna de dolda dörrarna som leder dig någonvart. Jag älskar
känslan av att trivas i livet. Trots att det är krångel med mycket ofta
så vet jag att allt alltid löser sig. Man kan inte ha allt man vill och man
kan inte vara lycklig jämt. Man kan trivas med tillvaron även om allt
inte är toppen samtidigt. Det gäller bara att hitta de små detaljerna.
Guldkanten. Jag lär mig så mycket om mig själv hela tiden. Och i det
så växer jag otroligt mycket som människa. När man nästan känner
sig odödlig. Det går inte att beskriva. Jag känner mig nästintill odödlig
just nu. Jag kan göra vad jag vill. Bara jag vill. Att jag har lyckats med
många av de mål som jag har haft är bara ett bevis för mig själv att
jag faktiskt kan uppnå vad jag vill. Glädjen över att uppnå mål man
aldrig trodde att man skulle uppnå. Man har inte råd att gå runt och
vara rädd om man vill komma någon vart. Man får lov till att ta för sig.

Så var det fredag

Hej mina kära läsare!
Jag kom hem från jobbet för en liten stund sedan. Igår så blev det en spontan utgång för mig, Sandra och Johan. Vi mötte upp en tjej från Göteborg på Barbera, Emelie (gud vad alla i min närhet heter Emelie haha). Mycket trevligt var det, jag älskar ju att lära känna nya människor! Sedan drog vi vidare till en klubb på vår gata. Egentligen var det skitdumt att gå ut för idag var det uppstigning kl 05.00 men det gick förvånansvärt bra att kliva upp idag! Jag hade både öppning och stängning på dagis. På hemvägen så unnade jag mig middag på donken då jag inte hann käka frukost eller lunch idag.

Nu ikväll så ska jag bara slappa. Imorgon jobbar jag på caféet 10-18. Det blir fett nice! Sandra har åkt till Sverige över helgen så det är jag och grabbarna kvar.

Pöss.


New job

Hey!
Idag så var jag på arbetsintervju och han ville anställa mig efter bara en kvarts snackande!:) Jag börjar redan nu på lördag för inlärning på caféet. Känns asbra! Magkänslan säger bara ja. Mars ut så kommer jag att jobba helgerna för att sedan i april gå över till heltid på vardagarna. Det känns väldigt bra. Och det var sjukt najsiga arbetstider +att jag kommer att ha nära till jobbet!

Efter arbetsintervjun så mötte jag upp Emelie L och lilla Julie (söt ettåring som hon passar) på stan. Emelie är faktiskt en gammal ridelev till mig när jag jobbade som ridlärare hemma i Sverige. Sedan så jobbade vi på samma ö på västkusten i somras. Nu har hon flyttat till Oslo med sin norska pojkvän, vilket jag tycker är jätteroligt! Då kan vi hänga ibland. Kul!

Hej

Hej hej.
Idag så har jag varit vaken sedan 5.00. Direkt efter jobbet så skyndade jag som en idiot till en arbetsintervju som jag tror gick bra i alla fall. När jag kom hem därifrån så gick jag och Sandra ut på promenad! Det var skönt även om det snöade som ett jävla helvete.

Nu ska jag strax sova. Är inte på strålande humör direkt. Puss.


Busy woman

Wiiie!!!
Jag är frisk igen! :D Ni anar inte min lycka över det. Idag har jag jobbat som vikarie på ett nytt dagis. Till jag får ett fast jobb någonstans så kommer jag ju att fortsätta som vikarie på olika dagis. Sorgligt att ha slutat på Badebakken. Men nu måste livet gå vidare. Idag så var jag på ett jättemysigt litet dagis i en liten bondehåla utanför Oslo. En timmes restid men det är skönt med längre bussresor faktiskt.

Imorgon ska jag vara ansvarig på detta lilla dagiset med bara 8 barn. Jag ska både öppna och stänga och vara ansvarig för den andra vikarien samt ansvara för vad som sker under dagen och hålla i samlingar/fruktstund. Lite läskigt är man inte känner barnen eller föräldrarna så väl, men men. Direkt efter jobbet imorgon kväll så kommer jag att få skynda iväg snabbt som attan in till Oslo igen för en arbetsintervju på Egon restaurant vid Ullevål Stadion. Trevligt med en fullspäckad dag (har nästan gått in i väggen av att vara hemma i sjukdom)!
 På torsdag så har jag ännu en arbetsintervju på ett mysigt café i Gamlebyen. Så förhoppningsvis så löser sig jobb snart! Ja ni märker ju att jag har samlat på mig en massa positiv, ny energi idag i alla fall!


Jag tycker att Josefines gate som gränsar vår gata är så himla
charmig (fast det är vår gata också, minst lika mycket!) med massa
söta olika hus som sitter ihop med varadra. Imorse när jag väntade'
på bussen.


En av de rosa husen är min favorit :) Ser ut som ett dockhus!

Säck


Jag blev lite kär i en ryggsäck från Topshop. Där finns det fler godingar också.

Måndag

Goddag!
Jag och Johan har bäddat ner oss i varsin soffa och kikar på film. Stackarn har ett skrapsår på hornhinnan så han är lite blind för tillfället. Jag mår bättre än igår men man vet aldrig om det vänder. Jag har ju liksom sagt det där förut;)

Idag så har vi vart hos ögonläkaren med Johan. Jag passade på att impulsköpa en tröja på Cubus också. Så mysig och go är den:) 49 spänn! Det var ingen dålig rea altså!!

Nej nu ska jag fortsätta kolla film.

Pusshej.


Sjukstuga

Jahapp.
En blind, en döv och en handlingsförlamad. Så ser det ut hemma hos oss på Uranienborgveien 11 just nu. Dagen har spenderats hos läkare. Dock hjälpte det inte ett skit för min del att gå dit. Detbara drogs en massa pengar. Så vi får väl se om jag ågonsin blir frisk. Haha.

Ikväll vankas det melodifestival hos oss. Lite daimtårta för att Sandra fyller 21. Nästa helg måste det bli all in.

Tunis

Hej världen.
Folk är så jävla sjuka här hemma. Johan har fått någon shit i ögat och har ont as hell, och jag med mina öron. Vi alla ska nog åka till legevakten för undersökning. Det är lika bra. Det är lika bra att jag får min riktiga pencillinkur nu. Kosta vad det kosta vill.

Något som jag i alla fall kan glädja mig åt är att jag nog kommer att boka en biljett till Tunisien om ett par månader. Sandra är nog sugen på att haka. Jag vill verkligen hälsa på min underbara farmor och mina älskade fastrar. Jag saknar dem och känner att jag måste göra ett besök det här året. Speciellt innan jag drar till Asien i ett halvår sen. Så jag tänkte att en vecka i Tunis vore great! :) Jag saknar både landet och folket, det var längesedan jag var där nu.






21

Okej, atingen har jag vant mig eller inte. Jag vågar knappt säga det... börjar jag bli bättre? Jag vet inte. Jag tänker inte hoppas eller tro. Idag när jag vaknade så hade jag inte så ont i öronen att jag lipade i alla fall. Men ont har jag. Men att jag inte vill skrika måste ju vara en liiiiite förbättring? Jag vet inte. Igår förmiddag bröt jag ihop här hemma av smärtan. Haha! Vad hemskt det är egentligen. Men med humorn på topp så funkar allt!

Igår kväll så hade jag och Sandran filmkväll. Sunes sommar och choklad gjorde vår kväll<3 Johan var ute på krogen och Gabbe är i Sverige. Så det var bara jag och frugan hemma liksom. Romantiskt;) Vi orkade verkligen inte gå ut så som vi mådde igår. Så det vi gjorde var att dra till Burger King för en romantisk dejt innan vi tog spårvagnen hem och myste ner oss i sofforna med stearinljus och filtar.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Arbetsintervjun gick nog åt helvete igår så jag kanske borde söka lite jobb? Annars så måste jag till vinmonopolet och köpa mig en flaska virre för ikväll är det fest. Min älskade Sandra fyller 21 idag!! :D Stort grattis till henne! Vi orkar säkert inte dansa asset av oss så det kanske blir till att gå till Barbera, dricka lite öl och tjata med folk. Men det är inte fyskam det heller!


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA SANDRA!!!

Ärenden


Såhär mår jag just nu. Ja ni ser ju (fast i verkligheten så ser det tusen
gånger värre ut!) hur jag ser ut som en sliten crackh*ra. Och ändå så
måste jag ut på ärenden. Ärenden som jag inte har lust till. Ärenden
som jag måste uträtta för att få min lön nästa vecka. Just nu så har jag
suttit och lyssnat på skön reggae och skickat in jobbansökningar till
olika butiker, företag och caféer. Backup ifall intervjun idag gick åt
helvete.
Nä, nu ska jag ta min svullna hals och åka till Nydalen för att lämna in
viktiga papper. Jag tänkte köpa toapapper, näsdukar och något kallt för
halsen på hemvägen. Hushållning kallas det;)

Underbara


Ge mig lite sommar, ge mig lite havsdoft, ge mig lite värme och ge mig ett glas rosé på bryggan i 25 graders kvällstemp!  

Klagobrev

Jag får så fruktansvärt ont i mina öron att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Var är min fastlege när jag behöver henne!?!? Jag får panik. Jag vet inte om körtlarna är bättre eller mindre svullna för jag smärtan i öronen tar ju förfan över allting! Vad gör man? Jag som trodde att jag började bli bättre. Och halvt döv är jag också. Det käns verkligen jättebra inför intervjun om en och en halv timme...  Oförberedd (som alltid i och för sig) är jag också. Nåja. Ödet får bestämma hur allting ska gå. Ödet får snart tamigfan bestämma hur hela mitt liv ska gå!! Jag ska verkligen börja se livet som ett enda stort skämt 24/7. Det blir så mycket enklare då. Men aj, jag vill bara skrika av smärtan. Bit ihop.

Torsdag

Hejsan mina hjärtan!
Jag kom just hem från en liten shoppingtur på Storo med Johan och Sandra, bästa roomies! :) Jag köpte inte så mycket, några örhängen och en foundation. Annars så har jag jobbat idag med en helvetes öronvärk. Men jag har fått mirakelpiller av Johan och köpt Kan Jang (?) på apoteket efter jobbet. Så nu mår jag faktiskt hyfsat. Kureringen börjar kanske ta sig om jag har tur!
Imorgon så ska jag på en arbetsintervju för ett nytt jobb och så blir det kanske lite fest på kvällen, ut och tjata med folk vore faktiskt trevligt! Om inte så blir det hur som helst fest på lördag för då fyller bästeSandra 21!:D 

Nä, nu ska vi kolla skräckfilm i läggan innan vi tar natten.

Nattinatt. 



 

RSS 2.0