Hej 2013

Jag välkomnar 2013 med öppna armar och jag längtar efter att starta det nya hälsosamma året. Som jag har nämnt tidigare så är mitt nyårslöfte att börja träna och lägga mer pengar på kost och hälsa i stället för att lägga allt på fest och alkohol. Som många så har jag spikat några mål til 2013...
 
..så...
 
Under 2013 så ska jag...
 
...Börja gymma och träna pass regelbundet.
...Dricka mindre alkohol.
...Lägga om min kost och börja äta ordentligt och sunt.
...Bli bättre på att spara pengar varje månad och hålla min ekonomi bättre, altså prioritera bättre och planlägga (jag är nu en riktig slösare och spontanspenderare).
...Göra saker som får mig att må bra och skita i vad andra tycker.
 
 

Små återblickar i bilder

2012
 

Året som gått

Minns ni min lista med mål till 2012 som jag skrev ut förra året? Nå, hur gick det egentligen?
 
Såhär såg det ut:
 
"Under 2012 så ska jag..."

"...flytta till Oslo och börja mitt nya liv och nya jobb där."
- I did.

"...fortsätta att festa, spåra ur och leva livet."
- I really did.

"...börja sova på nätterna, skaffa mig fasta rutiner och få lite rätsida på vardagen igen (gäller ej helgerna dock)."
- Nja, med mitt nuvarande jobb är det lite svårt.

"...börja leva hälsosamt, träna och gå ner i vikt." 
- På rätt väg i alla fall. Jag har jojo-bantat under hela året. Skärpning skall ske!

"...lära mig att laga riktigt god mat."
- Fortfarande ett mål jag strävar mot. När man har vänner som lagar gudomlig mat eller har gratis buffé på jobbet varje dag så är det lättare sagt än gjort...

"...bli mer positiv och tänka ur nya perspektiv."
- Jag har helt klart nått denna punkt! Ser livet ur en helt annan, mycket positivare, synvinkel än för ett år sedan.

"...förbereda mig inför min och Sandras Asien/Australienresa som vi ska göra när vi har tjänat ihop tillräckligt mycket NOK i norge (vaccinationer o.s.v)"
- Resan blev framskjuten som ni vet. Därmed även förberedelserna. Som sagt, mycket kan hända på vägen:-) Från början flyttade jag ju till Norge i syfte att, främst, jobba och tjäna ihop feta pengar och dra igen. Men sedan så insåg jag att jag faktiskt ville bygga upp ett liv här. Jag blev helt enkelt fast.

"...sluta att oroa mig så mycket." 
- Delvis klarat detta mål. 

"...lära mig ett nytt språk."
- Jag har lärt mig riktig norska nu, haha! Behöver bara finslipa lite på skrivandet/stavningen.
 

Det är faktiskt ganska kul att gå tillbaka och se vad man hade som mål och hur det faktikst gick. Nu löper vi mot ett nytt år med helt nya möjligheter! Mitt 2012 har varit helt fantastiskt på många sätt och jag får nog kalla detta karmans år för min del, hehe.. Jag har lärt mig mycket om både mig själv och livet och är helt klart nöjd med 2012! Ett år rikare och ett år visare. Jag hoppas och tror att 2013 blir minst lika bra och jag hoppas att få kalla 2013 för hälsans år!
 
Mina mål för 2013 får ni se i ett separat inlägg så småning om i helgen. 
 
Kram♥
 

Midnight

Den här skönheten av Beyonce fick jag i julklapp. Jag blev lite kär i den. Jag har även den vanliga Heat men den här slog den med hästlängder...

Hemma

Då var man hemma i Oslo igen efter några dagar i Trollhättan och julfirande. Igår så blev det en utgång med Sandra och André. Himla kul hade vi ändå. Idag hann jag även träffa Felicia och fika och gå lite på rean innan jag och Sandra åkte hem. Jag köpte faktiskt ingenting för jag orkade inte stå i de köerna. Folk är ju dessutom hysteriska. Och jag har kommit fram till en sak de senaste dagarna: Jag kommer nog aldrig att flytta tillbaka till Trollhättan. Det räcker att hälsa på ibland och träffa alla gamla vänner och familj som man saknar. Men jag skulle få totalt panik av att bo där hela tiden för all framtid. Det är inte försen nu när jag inte bor där längre som jag märker av det så tydligt. Dock vet man ju aldrig. Fast nej. 
 
God fortsättning på er♥

Julafton

Jag hoppas att ni har haft en underbar julafton! Min dag har bestått av jullunch, julklappsleken, choklad, finfina klappar o.s.v, o.s.v. För syrran slutade dagen mindre bra, nämligen med skyhög feber och frossa! Stackarn...
Jag har hunnit "fira" med både mami och papi idag, kanoners att lyckas klämma in det på en och samma dag!
 
Pusshaj.
 
Glömde kameran hos mormor idag och därmed inga bilder från idag så bjussar på denna som jag snodde av syrran på instagram så länge! Visst är hon vacker?
 
Ha en fortsatt fin helg♥
 

Just find...

...your inner sparkle. And let yourself shine like a diamond.

The hobbit

Blev en tjejkväll med biomys med dessa två underbaringar ikväll! Vi gick och såg The hobbit. Jag hade faktiskt ganska höga förväntningar på den men får faktiskt säga att den var lite under mina förväntningar. Jag kan tänka mig att det är en sån film som bir bättre ju fler gånger du tittar på den. Dock mysigt att ha en kväll med två fina tjejer:-) Snart ska jag lägga mig. Jag ska försöka att ta mig upp tidigt imorgon och starta dagen med en PW för att sedan ge mig ut på julklappsjakt innan jobbet. Jag är alltid ute i sista stund och jag har bara imorgon och lördag på mig.

Jul med kärlek

Herregud, jag kan inte fatta att det snart är julafton! Helt sinnessjukt. Och jag har inte längtat så mycket efter jul på länge som nu! Jag ser verkligen fram emot att jobba ett mysigt juligt jobbpass på vår svenska julbuffé i IKEA-restaurangen den 23e för att sedan åka hem till Sverige samma kväll och krama om familjen. Jag kommer att spendera 3 dagar i Svedala och under dessa dagar så ska jag fira jul och julmysa med vänner och familj +fet utgång på juldagen. Jag ser verkligen fram emot att mysa omkring i min lilla hemstad. Och jag har ju saknat alla så mycket! Julen för mig är en tidpunkt då man ägnar tid åt varandra med värme och kärlek.
 

17.12.12

God eftermiddag folkens!
Idag har jag varit ledig vilket var underbaaart. Jag dog typ av att jobba sex dagar förra veckan (vadå lat!). Jag mötte upp Maria på stan och så hängde vi mest på Wayne's coffee och tjatade om livet. Maria är verkligen så himla klok och jag älskar att bolla tankar med henne! Vi tänker så lika om mycket. Jag hade även tänkt shoppa julklappar men köpte i stället body lotion, hårmousse och cremer till mig själv i stället! Så himla typiskt... Tänkte kanske gå på jakt efter en ny plånbok senare också, eftersom att min blev stulen. 
 
 

Nyårslöfte spikat

Då har jag mitt nyårslöfte spikat. Jag vet inte om jag kommer att kunna hålla det, som vanligt, men den här gången tänker jag i alla fall försöka och ge mig fan på det. Och det känns som ett ganska enkelt beslut ändå. Mitt löfte är ett hälsosammare liv, snyggare kropp och mindre alkohol! Altså, låt mig förklara det såhär, jag ska börja med att skaffa ett gymkort när Fresh öppnar här på Majorstuen (äntligen!) vilket i sin tur kommer att leda till att jag hellre lägger pengar på kost och träning och då inte köper lika mycket alkohol på helger o.s.v. 
 
Tror ni att jag kommer att kunna hålla det? Först tänkte jag köra några helt vita månader fr.o.m januari men mina vänner skrattade åt mig vilket fick mig att inse hur dumt det lät själv... hahah! Det kommer aldrig att ske.
 
 
 
 

Piss

Hej, jag mår inget bra just nu. Detta är verkligen min otursmånad, Jag. ORKAR. INTE. Mer. Är trött på människor, är trött på ödet. VAD FAN VILL ÖDET MIG? Allt, precis ALLT, har gått emot mig på sistone. Jag vill mest gräva ner mig i jorden. Ååååh..... 
 
Mvh. en fett irriterad tjej.

Åååh...

Altså, hur fantastiskt?

Den äckliga jäveln

Åååh, när jag kollade mitt konto på internetbanken så såg jag att min ficktjuv som tog min plånbok i lördags har tagit ut flera tusen ur en atomat med mitt kort innan jag spärrade kortet (snabbt jobbat!)! Dags att besöka herr blå imorgon bitti! Han/hon måste ha fastnat på övervakningskameran,, hoppas bara att filmen fortfarande finns sparad! Din jävel, jag ska allt ta dig... 
Den smarta jäveln måste ha stått bakom mig på krogen och kopierat min kod och sedan snirklat åt sig min plånbok efteråt. Den lilla jäveln. Jag önskar h*n all olycka i hela världen. Jag hoppas att h*n ska få lida av alla äckliga sjukdomar och plågas livet ut.
 
Annars så har jag haft en ganka bra dag idag. Jag har lunchat ute ed Takela och middagat ute med Sandra.
 
Puss och godnatt.

Hemska greven

Altså jag måste verkligen erkänna en sak för er. Och det är att jag, ända sedan jag var liten, är skitskraj för skelettet i Mysteriet på Greveholm. Seriöst... jag drömde mardrömmar i flera år efter första sässongen och kan göra det än idag. Slottet, den äckliga stämningen och den hemska greven. Usch! Kanske är det just därför som jag tycker att årets julkalender är extra bra? För att jag i smyg blir lite lite uppskrämd och tycker därför att kalendern är väldigt spännande? Hihih... Konstigt att jag kan se skräckilmer utan problem men Mysteriet på Greveholm... -hua!! *ryser* . 
 
Men trots min skräck så är den ändå världens bästa julkalender som jag inte kan missa ett enda avsnitt av i år!
 
Altså allvarligt talat!! Mitt hjärta stannade till när
jag fick syn på den här bilden... usch, är det bara 
jag om tycker att han ser groteskt hemsk ut?
 
 

I'll get there

Just sayin.

Memphis

Godkväll! Kvällen igår ja... Vi drog på förfest at Grünerløkka och gick sedan ut på Memphis. Jag gillar inte Memphis har jag kommit på. Men jag gillar vin och det drack vi! Dock så blev min plånbok stulen igår kväll -igen. Så idag har jag beställt nya kort och grejer -igen. Kul va? Hahah.

Köpa vingar för pengarna

 Åh, jag har typ blivit besatt av änglavingar. Är inte det inte sjukt vackert att använda i sin inredning? Åh, jag vet precis hur mitt drömsovrum ser ut... 
 
 

Home...

Godkväll.
Jobbade stängningspass på jobbet idag så kom hem ganska sent. Jag skulle ju egentligen packat väskan ikväll, för att dra till Göteborg för en återträff med två kära vänner imorgon, men så blev lilltjejen till en av dem sjuk så vi fick ställa in det. Synd, jag hade sett fram emot en myshelg i Göteborg och snacka en massa skit och höra hur livet ser ut för två vänner jag inte har träffat på väldigt väldigt länge! Men så är det med barn, hoppas lillan blir frisk snart i alla fall! Så ikväll är jag hemma och chillar. Det känns å andra sidan skönt för jag är dödstrött och har huvudvärk. Imorgon så tänker jag gå upp i tid och hitta på något. Det känns som det var hundra år sedan som jag hade en ledig lördag utan planer! Jag är nästan alltid uppbokad.
 
 
 

Underbar

Altså nej, jag tröttnar aldrig...
 

Teaterkurs

Jag har haft en sjukt nice dag idag! Det känns lite som att jag mest glider runt nu för tiden. Väldigt trivsamt måste jag säga! Idag så har jag shoppat presenter. Sedan så mötte jag upp Amanda så tog vi spårvagnen till løkka och gick på Fru hagen. Jag åt en fruktansvärt god kycklingburgare med blåmögelost och stekt potatis till. Mmm... Till dessert så delade vi en bägare småbrownies med grädde och chokladsås och kaffe. I varsin matkoma åkte vi sedan till studentsamfunnet och gick på en improvisationskurs i teater! Det var längesedan jag spelade teater eller tog kurser nu så det var jättejättekul att komma igång lite igen! Detta ä verklgen något jag kommer försöka att fortsätta med. Jag känner att det kan vara väldigt utvecklande för mig som person och människa också, och inte bara lära sig att sortera känslor och beteenden i olika iscensatta situationer. 
 
Gå till Fru hagen på Grünerløkka i Oslo och prova denna underbara
blåmögel-kycklingburgare! Mmm...

OffToWork

Hääääjh! Nu åker jag till jobbet. Det vankas stängningspass i kassan. Oppaaaa.... 

Stark film

Desert flower, eller ökenblomman som den heter på svenska är en film som är baserad på den otroliga historian om  Waris Dirie. Waris föddes i en somalia, i en nomadfamilj, och blev omskuren när hon var 3 år. En dag tvingas hon att giftas bort. Tack vare hennes släktingar så lyckas hon, trots allt, till slut ta sig till London där hon får jobb på ett hamburgerhak.
        En dag blir hon upptäckt av en känd modefotograf och startar snart en resa och sin fantastiska karriär som topmodel...
 
Alla borde verkligen se den här filmen! Filmen och hela historian (innehållande vissa starka scener) väckte en väldigt stark reaktion hos mig när det gäller könsstympning. Könstympning är ett fruktansvärt fenomen som utförs än idag trots att det har blivit förbjudet i många länder. Könsstympning/omskärelse innebär att delar (eller hela) av könsorganet tas bort. Könsstympning orsakar ofta kraftiga infektioner och problem för resten av livet. Fruktansvärt! Kan ni fatta att detta sker och görs på små stackars barn!?  
I många kulturer anser man att barn som inte könsstympas är orena och smutsiga och fryses ut totalt.
 
Fruktansvärt! Jag kan verkligen inte förstå hur vissa folk har sin människosyn och syn på hur man ska leva. 
 
Se filmen!

Ny lägenhet

Idag så var vi och skrev under det nya kontraktet för den nya lägenheten. Jag, Sandra och Fia har nämligen skaffat oss en ny lägenhet på Majorstuen på 97 kvm med stort vardagsrum och öppen spis! Nyrenoverat badrum och stora sovrum. Kan det bli bättre? Nej. Jag kommer säkert att lägga alldeles för mycket pengar på den här lägenheten och inredning o.s.v. Men jag tycker att det är viktigt att trivas i sitt hem och verkligen låta det vara ett hem. Jag ser det som en god investering i min vardag:) Jag ser verklugen fram emot flytten och inte minst inflyttnningsfesten! ;) Och jag kan heller inte ha bättre roomies än Fia och Sandra♥
 
Annars så har jag följt med stackars Sandra till läkaren idag, hon har öroninflammation. Sedan så har jag småshoppat på Gina tricot också. Köpte en halsduk, pannband och nagellack. Kan behövas lite sånt nu när det är riktigt kallt ute! Vintrarna i Oslo blir så råa med en riktigt isande kyla. Brrh!
 

1:a advent

Den här helgen har bjussat på:
 
- Jobb
- Fest
- Partymaxitaxi
- Kebabpizza á la Swe.
- Bakfylla
- Städning
- Julgranständning på innergården
- Flyttplanering
 
God första advent på er♥
 
Jag vet att jag använder den här bilden varje jäkla år till jul men är han inte för gullig min kisse? 
 
 

RSS 2.0